ROmedic Cabinete medicale București Cabinete Recuperare medicală, kinetoterapie, fizioterapie, reabilitare Recuperare medicală, kinetoterapie, fizioterapie, reabilitare București

Vacuum

Vacuum
Prin vacuum se realizeza un masaj superficial, dar si profund al tesutului. Vacuumul are doua mari efecte asupra organismului: activarea circulatiei - expanda si ingusteaza vasele de sange si cele limfatice, reactivand vasele inactive si capilarele nefunctionale, si efectul de detoxifiere - masajul dreneaza fluidele din aceste vase, impreuna cu toxinele, eliminandu-le prin excretii si glande sudoripare.
 
Terapia cu vacuum are ca principale beneficii:
- Accelereaza circulatia sanguina si limfatica.
- Favorizeaza regenerarea tesutului si absorbtia infiltratiilor intramusculare si
subcutanate, prin irigarea zonei.
- Reduce edemul cauzat de circulatia deficitara sau picioarele obosite.
- Scade tensiunea musculara.
 
Terapia cu vacuum functioneaza pe baza principiului producerii unei presiuni negative in interiorul unei ventuze sau cupe aplicate pe piele. Efectul de aspiratie produce arcuirea pielii si bombarea acesteia pentru a incerca umplerea cavitatii ventuzei. Pentru a evita echimozele si disconfortul, pielea arcuita nu trebuie sa ocupe mai mult de 20% din cavitatea ventuzei, indiferent de dimensiune. Aparatele utlizate in terapia cu vacuum dispun de ventuze de diferite dimensiuni si asigura diverse nivele de aspiratie. Cel mai simplu "aparat" cu vacuum este o simpla ventuza din cauciuc, care se strange, se lipeste de piele, apoi se elibereaza, creandu-se efectul de aspiratie.
 
Programare