Ascultarea sunetelor produse de păsări poate contribui la îmbunătățirea bunăstării mentale
©
Autor: Domșa Dariana

Publicat în Scientific Reports, studiul a folosit aplicația pentru smartphone-uri Urban Mind pentru a colecta în timp real rapoarte ale oamenilor cu privire la sănătatea lor mintală, cât și rapoarte cu privire la momente în care au văzut sau au auzit păsări în mediul înconjurător. Studiul actual, unul dintre puținele care investighează impactul păsărilor asupra sănătății mintale în timp real și într-un mediu real, a implicat aproape 1.300 de persoane care au finalizat aproape 29.000 de evaluări.
„Există tot mai multe dovezi cu privire la beneficiile pentru sănătatea mintală ale prezenței în natură. Din acest motiv, am considerat intuitiv ca prezența păsărilor să fie de folos în îmbunătățirea stării de spirit”, a declarat autorul studiului, Ryan Hammoud, asistent de cercetare în cadrul Institutului de Psihiatrie, Psihologie și Neurostiință de la Colegiul King‘s din Londra.
Aplicația utilizată pentru raportări a chestionat participanții de trei ori pe zi dacă văd sau aud păsări, cât și care este starea lor psihologică. În acest mod, cercetătorii au reușit să stabilească o asociere între bunăstarea mintală și vederea sau auzirea păsărilor. De asemenea, metoda a permis estimarea duratei efectului observat. Aplicația a colectat inclusiv informații cu privire la starea de sănătate mintală a participanților, ceea ce a permis evidențierea unei asocieri mai pronunțate între auzirea sau vederea păsărilor și îmbunătățirea bunăstării mentale la participanții cu tulburări mintale.
sursa: News Medical
foto: King’s College London News
Data actualizare: 31-10-2022 | creare: 31-10-2022 | Vizite: 439
Bibliografie
Seeing or hearing birds linked with an improvement in mental well-being, https://www.news-medical.net/news/20221027/Seeing-or-hearing-birds-linked-with-an-improvement-in-mental-wellbeing.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Noi descoperiri în ceea ce privește boala Alzheimer
- Muzica ar putea avea un rol important în dezvoltarea unor intervenții eficiente pentru sănătatea mentală
- Exprimarea emoțiilor în scris ajută la reducerea stresului
- Beneficiile meditației Mindfulness pentru adulții care se confruntă cu dependența de jocurile video
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Pledoarie pentru demnitate
- Cum naiba tocmai eu am fost bolnav psihic din atatea milioane de sanatosi ?!
- Strategie Sanatate Mentala-2013
- Regimul alimentar pentru noi.. asupra sanatatii mentale
- Probleme mentale sau nu?
- Programul national de sanatate mintala
- Cat de mult va afectează sănătatea mentală viața?Eu sunt praf.Pretuiti-va creierul