Asociația Medicilor Independenți - reunește clinici și cabinete individuale oferind pacienților o alternativă la actualul sistem de servicii de sănăta

©

Autor: Redacția ROmedic

Advertorial oferit de Enayati Group

Asociația Medicilor Independenți vine ca o soluție pentru pacienții care vor să găsească un medic bun, să aibă rapiditate în programare, acces la specialiști de top, să primească ghidaj, atenție și să aibă dosarul medical consolidat și accesibil în rețeaua de clinici și cabinete din cadrul AMI, astfel încât abordarea cazului să fie una pluridisciplinară, cu profesionalism și calitate în actul medical. Parcursul medical este unul semnificativ scurtat, eficientizat și beneficiază de consiliere permanentă din partea echipei AMI.

AMI este un proiect care susține foarte bine modul de interventie terapeutica pe care il ofera clinicile și cabinetele medicilor specialiști, avand astfel posibilitatea de a extinde abordarea pluridisciplinara si catre alte specialitati, îmbunătățind astfel actul medical. 

Un alt obiectiv al AMI este de a pune la dispoziția medicilor posibilitatea de a-și construi o voce puternică, de a intra în dialog cu colegii lor în avantajul pacientului.

AMI s-a creat ca o alternativă pentru pacienții din România, cu intenția de a oferi un serviciu de calitate, într-o piață dominată de sistemul de stat, pe de o parte, și marile firme medicale, pe de altă parte. De aceea, medici aparținând diverselor specialități s-au reunit în această asociație care este menită să propună pacientului trei valori de bază: competență, calitatea actului medical și oferirea unei palete cât mai largi de servicii medicale.

Joi, 28 noiembrie 2019, la Hotel Hilton, la ora 18.00 se va lansa oficial Asociația Medicilor Independenti, reunindu-se astfel specialiști de top, medici independenți, antreprenori care doresc să deschidă o nouă pagină în îngrijirea pacientului din România. La eveniment vor fi prezenți ca invitați speciali doamna Consilier de Stat, Loreta Diana Păun, Președintele Colegiului Medicilor, dl dr Gheorghe Borcean și un Secretar de Stat din cadrul Ministerului Sănătății.

Experiența face diferența

Experiența pacientului este definitorie și ia în calcul principalele aspecte care determină decizia de achiziție a unui serviciu medical: timpul în care poate accesa serviciul, proximitatea medicului și accesul la medici cu autoritate profesională înaltă

În cadrul AMI sunt clinici si cabinete care acoperă aproape toate specialitățile medicale: Alergologie si imunologie clinica, Anestezie și terapie intensive, Boli infectioase, Cardiologie, Chiropractică, Chirurgie cardiac, Chirurgie generala, Chirurgie plastica si reparatorie, Chirurgie toracică, Chirurgie vasculară, Dermatologie, Diabet si boli metabolice, Endocrinologie, Gastroenterologie, Hematologie, Medicina de familie, Medicina Generala, Medicină internă, Medicina muncii, Medicină nucleară, Nefrologie, Neurologie, Neurologie pediatrică, Obstretica-ginecologie, Oftalmologie, Oncologie, ORL, Ortopedie pediatrică, Ortopedie si traumatology, Pediatrie, Pneumologie, Pneumologie pediatrică, Psihiatrie și psihoterapie, Psihologie, Radiologie și Imagistică medical, Recuperare, medicina fizica si balneologie, Reumatologie, Urologie.



Pentru pacienții care doresc să se programeze pot suna in call-center-ul AMI la 0212221370 sau da e-mail la programari@mediciami.ro.

Membrii fondatori sunt medici cu reputație

AMI a fost creată la înițiativa a 7 medici fondatori: Dr Wargha Enayati (Intermedicas), dr Mihaela Leventer (dr Leventer Center), Dr Ion Bogdan Codorean (ArtroSport Clinic), dr Gabriel Tatu Chitoiu (Cardiomed), dr Ovidiu Palea (Provita), dr Silviu Predoi (Wellborn), cu reputație, specialiști de top a căror grijă primordială este să ofere pacientului o experiență corectă și profesionistă prin abordarea pluridisciplinară a cazului medical.

Dr. Ion Bogdan Codorean: Am ales sa fiu parte din acest proiect pentru ca ne dorim sa le dam pacientilor o alternativa a ceea ce exista in piata la momentul actual. AMI inseamna ingrijire coordonata, abordare multidisciplinara si transparenta pentru pacient.
Suntem abia la inceput, insa am convingerea ca acesta Asociatie va fi o voce puternica in lumea medicala, o comunitate de medici antreprenori, carora nu le este dictat cat timp sa petreaca in cabinet cu pacientul si nici ce recomandari sa faca.

Dr. Ovidiu Palea: „Cred că Asociația Medicilor Independenți a apărut dintr-o nevoie. O nevoie la două capete. Una este de partea medicală pentru ca medicii au nevoie de dialog între ei și de colaborare și de abordare multidisciplinară și este nevoie să ne cunoaștem, să împărțim pacientul și să comunicăm informația din fiecare cabinet.
Și a apărut, evident, din nevoia pacientului de a vedea medici și a vedea o alternativă sistemului mare, a lanțurilor mari care sunt în piață.
Ce încercăm să facem prin Asociația Medicilor Independenți este să punem la aceeași masă medici cu aceleași principii și valori, să comunicăm între noi vis-a-zis de pacient pentru a avea un beneficiu maxim pentru acesta.”

Dr. Roxana Bumbăcea: „Alergologia, specialitatea pe care o reprezint este prin esența ei una interdisciplinară. Așadar pentru rezolvarea cazurilor trebuie să interacționez cu colegii din alte specialități. Era firesc să gasesc o colaborare cu colegi dintr-o echipă de elită, așa încât în momentul în care a venit ideea constituirii acestei echipe de elită am optat rapid și sigur.
Cred că în termeni foarte sintetici accesul rapid la o echipă profesionistă, adică nu dai greș în momentul în care intrii în rețea și îți alegi specialiști din această echipă unită, nu ai cum să dai greș!”

Dr. Mădălina Georgescu: „Asociația Medicilor Independenți permite o rezolvare rapidă a cazurilor medicale, care necesită consulturi interdisciplinare, de specialiști cu viziune comună asupra abordării patologiilor de graniță.”

Dr. Gabriel Tatu Chițoiu: „Cardiologia este o specialitate în care se întâlnesc mai toate celelalte specialități. Un pacient cardiac are nevoie, nu de puține ori și în același timp de diabetolog, endocrinolog, neurolog, psihiatru, pneumolog, kinetoterapeut, etc. Reciproca este și ea adevărată: mulți dintre pacienții care se adresează acestor specialități vor avea nevoie, mai devreme sau mai târziu, de un cardiolog. În această interdependență firească mi s-a întâmplat însă să întâlnesc, nu de puține ori, nefireasca rătăcire  a pacientului între specialități trimis cu un simplu bilet în căutarea unui specialist. Această rătăcire se poate întinde pe zile sau chiar săptămâni. Cred ca AMI poate fi o soluție excelentă pentru toți acești pacienți. Un sistem integrat în care pacientul poate fi diagnosticat complet și rapid.”

Dr. Mihaela Leventer: „AMI este o asociație de clinici independente cu o bună reputație în domeniul lor de activitate. Sunt clinici de specialitate care au atins excelența și recunoașterea pacienților lor. Această rețea de clinici de excelență axate pe nișe profesionale este singura de acest fel în România și reprezintă piesa lipsă între marii operatori privați de sănătate axați pe servicii tip policlinică, spital multidisciplinar atât în sistem privat cât și în cel de stat  și cabinetele mici independente. Cred că suntem o rețea de competență înaltă în care putem să rămânem concentrate pe domeniul nostru de interes profesional: dermatologie de exemplu și să avem acces preferențial la clinicile partenere care operează în alte domenii medicale. Asociația Medicilor Independenți are un potențial de întindere la nivel național și va fi o garanție a calității serviciului medical acordat pacientului. Vom promova competența și sper că vom deveni o voce care va fi auzită și de legiuitorul de sănătate care va trebui să țină cont și de opinia noastră dar și de pacientul care are nevoie de servicii medicale dedicate problemelor pe care le are.”
 
Președintele Asociației Medicilor Independenți, dr Wargha Enayati, fondatorul unei rețele private de sănătate a avut această inițiativă tocmai pentru că știe perspectiva dezvoltării sistemului privat: ”Istoric vorbind, sistemul medical/ambulatoriu din România, încă dinainte de Revoluție, a fost clădit pe baza policlinicilor de stat, neexistând cabinetele private. Pornind de la acest model, după 1989, chiar și eu am găsit potrivit să construiesc Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, folosindu-mă de un model de care populația României era obișnuită. Și s-a dovedit a fost un model de succes atât pentru mine cât și pentru alții ca mine ajugându-se astfel ca sistemul privat de sănătate să se dezvolte exemplar și mult mai bine decât în majoritatea țărilor din estul Europei. Ce nu s-a dezvoltat însă și nu a putut crește a fost tocmai pătura de mijloc a medicilor care, ca și în țările vest europene, sunt medici cu cabinete de specialitate, independenți de policlinici sau rețele.  Am simțit nevoia pentru a echilibra la nivel macro sistemul de sănătate privat că trebuie să susținem această categorie de medici independenți să funcționeze în așa fel încât această comunitate să crească.  AMI devine astfel o policlinică a secolului 21, o policlinică virtuală care va susține interdisciplinar și reputațional medicii membrii și activitatea lor, în beneficiul pacientului și al actului medical. În AMI ne sfătuim, ne promovăm, ne apărăm drepturile ceea ce va duce la creșterea calității actului medical.
AMI este locul de desfășurare la maxim al profesionalismului medicului fără să aibă deasupra capului rigorile financiare impuse de board-ul unei rețele.
AMI se vrea a construi un modele de best practices care să poată fi implementate la nivel național”.

Data actualizare: 27-11-2019 | creare: 27-11-2019 | Vizite: 418
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeasi sectiune: