Auto-conștientizarea timpurie a autismului îmbunătățește calitatea vieții pacienților
Autor: Teodorescu Mihai

Studiul, realizat de o echipă mixtă de studenți cu autism sau fără autism, coordonați de o echipă de cercetători academicieni, a inclus peste 70 de studenți cu autism. Participanții la studiu au fost chestionați cu privire la momentul și modul în care au aflat că suferă de autism și cum s-au simțit în momentul în care le-a fost comunicat diagnosticul. Respondenții au dezvăluit, de asemenea, cum simt că decurge viața lor și cum le influențează viața autismul.
Studiul sugerează că părinții nu ar trebui să aștepte până când copiii devin adulți pentru a le spune că sunt autiști. Descoperirile sugerează, de asemenea, că părinții ar trebui să le spună copiilor că suferă de autism în moduri care îi pot ajuta să înțeleagă afecțiunea și să se simtă mândri de identitatea lor.
Descoperirile sugerează, de asemenea, că multe aspecte ale identității, în afară de vârstă, pot contribui la modul în care oamenii răspund la auto-conștientizarea faptului că sunt autiști. De exemplu, mai multe studii au sugerat că femeile și persoanele non-binare au răspuns mai pozitiv atunci când au aflat că sunt autiști, în comparație cu bărbații.
sursa: Science Daily
foto: University of Portsmouth
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Copil de trei ani suspect de autism
- Autism sau copil normal la varsta lui
- Elemente de autism?
- Dieta fără gluten si lactate in autism
- Kinetoterapie autism
- Copil 3 ani cu tulburari de spectru autist?
- Autismul si legatura cu accidentul nuclear de la Cernobyl
- Autism sau copil normal?
- Uleiul de peste ajuta copiii cu autism ?
- Metoda BM Bci - copil autism