ROmedic Cabinete medicale Ploiesti Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Ploiesti

Viziune terapeutică

Viziune terapeutică

Viața unei familii seamănă cu un iceberg: majoritatea oamenilor cunosc doar o zecime din ceea ce se întâmplă – zecimea pe care o văd și o aud. Unii bănuiesc că ar putea fi mai mult decât atât, dar nu știu exact ce și nici nu știu cum să caute. Așa cum un marinar trebuie să știe că cea mai mare parte a iceberg-ului este sub apă – și viața lui depinde de această de această informație – tot așa, soarta unei familii depinde de înțelegerea sentimentelor și a nevoilor care se află ascunse sub evenimentele de zi cu zi.

 

Ca facilitator al schimbării, rolul meu este să înțeleg, să susțin și să ghidez familia în a identifica sursa suferințelor și a găsi resursele pentru a depăși blocajul în care se află.

 

Constat adesea, din practică psihoterapeutică, că acolo unde lucrurile nu sunt tocmai în regulă, apare durerea familiei, care este experimentată de fiecare membru al familiei în felul lui. Fiecare participa la această durere în felul lui.

 

O familie funcțională, nu este o familie fără probleme, ci este o familie în care membrii ei reușesc să găsească modalități de a face față schimbărilor, de a introduce în viața lor ceea ce este nou și diferit, păstrând în același timp acele părți vechi care sunt încă utile și aruncând ceea ce nu mai este de folos.

 
Programare