ROmedic Cabinete medicale Ploiesti Psihoterapie Psihoterapie Ploiesti

Psihoterapie în Ploiesti

 

La inceputul romanului Ana Karenina, Tolstoi scria: "Toate familiile fericite se aseamana una cu alta. Fiecare familie nefericita este nefericita in felul ei".

 

Desi fiecare familie este nefericita in felul ei, toate familiile nefericite se impiedica de aceleasi incercari familiare ale vietii de familie. Nu e nici un secret care sunt aceste incercari: a invata sa traiesti impreuna, sa te descurci cu rudele dificile, sa supraveghezi copiii, sa te descurci cu adolescenta lor si asa mai departe. Dar ceea ce nu toata lumea poate realiza este ca odata inteles, un numar relativ mic de sisteme dinamice lumineaza aceste incercari si dau putere familiilor sa depaseasca cu succes dilemele predictibile ale vietii.

 

Aproape orice dificultate umana poate fi tratata, fie de terapia individuala, cat si de terapia de familie. Dar anumite probleme sunt, in special, pentru terapia de familie, printre acestea problemele cu copiii (care trebuie, indiferent de ce se intampla in timpul terapiei, sa se intoarca acasa sub influenta patintilor), plangerile din casatorii sau alte relatii intime (conflicte in cuplu), certuri familiale si alte simptome care se dezvolta in individ in timpul unei tranzitii familiale majore. 

 

Daca problemele care apar in jurul tranzitiilor familiale il fac pe terapeut sa se gandeasca mai intai la rolul familiei, terapia individuala poate fi folositoare in special atunci cand oamenii identifica ceva despre ei insisi, pe care ei au incercat din rasputeri sa-l schimbe, in timp ce mediul lor social pare stabil.

 

Psihoterapia de cuplu si familie vizeaza asadar, ca si alte tipuri de psihoterapie, urmatoarele obiective:

 

Scoaterea clientului/familiei din criza existentiala in care se afla

Reducerea sau eliminarea simptomelor

Intarirea Eului si a capacitatilor integrative ale personalitatii clientului

Reducerea sau eliminarea (daca este posibil) a acelor conditii de mediu care produc sau mentin comportamentele dezadaptative

Modificarea opiniilor disfunctionale ale clientilor despre ei insisi si despre lumea inconjuratoare

Dezvoltarea unui sentiment mai clar al identitatii personale

 

Psihoterapeut Iuliana BalanListă servicii:


Medici/terapeuți:

 
Programare