ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Chirurgie plastică-estetică-reconstructivă Chirurgie plastică-estetică-reconstructivă Bucuresti

Lipo-abdominoplastia, metoda de reconturare corporala

Lipo-abdominoplastia, metoda de reconturare corporala

Abdominoplastia si lipoaspiratia sunt interventii estetice care au ca scop indepartarea excesului de grasime cu sau fara indepartarea surplusului de piele care atarna in zona abdominala inferioara.

De cele mai multe ori, acesti pacienti au o greutate relativ normala, dar acest aspect se produce fie in urma unor evenimente naturale normale, ca de exemplu nasterea ( in cazul femeilor), fie in urma scaderii in greutate prin dieta sau interventii de micsorare a stomacului.

 

Ce este abdominoplastia?

Dupa nastere, o mare parte din femei raman cu tegumentul abdominal relaxat, lipsit de tonus, cu multiple vergeturi, cu depozite adipoase subombilical si pe flancuri, si cu relaxarea muscilor ce formeaza peretele abdominal anterior, aspect care modifica inestetic conturul abdominal si creeaza complexe psihologice deosebite.

Abdominoplastia este interventia care poate sa imbunatateasca mult aspectul abdominal.

 

Ce este lipoaspiratia?

Lipoaspiratia este interventia prin care se extrage grasimea din depozitele adipoase situate sub piele, plasate in zone ce deformeaza conturul corporal ; cel mai adesea, aceste depuneri de grasime se gasesc in zona abdominala anterioara, flancuri si zona soldurilor si coapselor. Aceasta interventie nu indeparteaza excesul de piele, deci nu lasa cicatrici mari.

 

Ce este abdominoplastia?

Abdominoplastia este interventia chirurgicala prin care se indeparteaza excesul de piele si grasime din portiunea inferioara a abdomenului, se retensioneaza pielea abomenului si musculatura ce formeaza peretele abdominal anterior, slabita in urma sarcinii, sau ca urmare a scaderii in reutate; lasa in final o cicatrice suprapubiana si in jurul ombilicului.

 

Cine beneficiaza de aceasta interventie?

Abdominoplastia se poate realiza la orice varsta , cu conditia ca pacientul sa aiba o stare de sanatate buna, care sa –i permita anestezia si interventia chirurgicala respectiva.

 

Ce este lipoabdominoplastia?

De cele mai multe ori, cele doua metode se combina in aceeasi interventie chirurgicala , deoarece prin lipoaspiratie se reduce stratul de grasime ce se afla sub piele, deasupra si sub ombilic, precum si pe flancuri, iar prin abdominoplastie se indeparteaza excesul de piele cu cele mai multe vergeturi, si , in acelasi timp, se poate intari prin sutura si musculatura abdominala relaxata dupa nastere sau scadere in greutate.

 

Unde se efectueaza aceste interventii?

Aceste interventii se efectueaza de catre Dr.Banacu Luminita in spital privat acreditat de catre Ministerul Sanatatii, cu sali de operatie moderne, cu aparatura performanta si avansata tehnologic, cu personal de ingrijire specializat si devotat pacientilor.

 

Cum se face lipoaspiratia?

Lipoaspiratia consta in extragerea grasimii de sub piele folosind un instrumentar specializat, sub forma unor canule foarte fine, de 2-4 mm, atasate la un aparat de extragere sub vid ; ca aparatura performanta de de lipoaspiratie se poate mentiona vibrolipoaspiratorul si laserul , tenologii care ajuta la extragerea mai usoara a tesutului adipos si , in acelasi timp, asigura o recuperare mai rapida a pacientilor.

 

Cum se face lipoabdominoplastia?

Lipoabdominoplastia este o interventie complexa care insumeaza doua interventii in aceeasi sedinta operatorie: mai intai se efectueaza lipoaspiratia in etajul superior abdominal si flancuri, apoi se efectueaza abdominoplastia , cu indepartarea excesului cutaneo-adipos, intarirea musculaturii abdominale prin suturarea muscilor relaxati, si replasarea ombilicului la un nivel natural.

 

Cat dureaza o astfel de interventie?

Durata interventiei depinde de marimea depozitelor adipoase care trebuie lipoaspirate, de marimea excesului de piele, si, eventual, de necesitatea de corectare a aventualelor deficite ale peretelui abdominal (ca de exemplu, asocierea cu hernie ombilicala sau ininala care trebuie corectate de catre chirurgul generalist ).

 

Cat dureaza recuperarea postoperatorie?

In general, pacientii stau in spital 1-3 zile, apoi merg acasa si revin doar la cateva controale; reinceperea activitatii obisnuite se poate realiza dupa 2-3 saptamani, iar a activitatii sportive dupa 2 luni de la interventie.

 

Ce rezultate se asteapta dupa lipoabdominoplastie?

Scopul acestei interventii este de a obtine un abdomen plat, cu o piele tonica, cu cat mai putine vergeturi, cu un aspect de clepsidra a siluetei; aceste aspecte incep sa se evidentieze cam la 2-3 luni de la interventie, cand reasezarea tesuturilor incepe sa se stabilizeze.

 

 
Programare