ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Chirurgie plastică-estetică-reconstructivă Chirurgie plastică-estetică-reconstructivă Bucuresti

Micsorarea sanilor (reductia mamara)

Micsorarea sanilor (reductia mamara)
Autor: Dr. Banacu Ana Luminita

Interventia de reductie mamara are ca scop formarea unor sani mai mici de volum, ridicati si mai fermi, si consta in indepartarea excesului de piele , grasime si glanda mamara, cu reformarea unui san mai micprecum si repozitionarea sanului si areolei in pozitie naturala.

Sanii prea mari pot produce dureri de coloana, de umeri, iritatii cronice ale pielii, dificultate de alegere a lenjeriei intime , precum si complexe psihologice si emotionale.Aceasta interventie chirurgicala ofera posibilitatea reformarii unor sani frumosi, cu indepartarea tuturor neplacerilor legate de volumul exagerat al acestora.

Cand putem lua in considerare o interventie de micsorare a sanilor:

  • Dureri de spate, gat sau umeri cauzate de greutatea exagerata a sanilor

  • Sani exagerat de cazuti ca urmare a greutatii lor

  • Disproportie mare intre sanii prea mari si restul trunchiului

  • Restringerea activitatilor fizice ca urmare a greutatii prea mari a sanilor

  • Aparitia pe umeri a santurilor date de bretelele sutienului care atarna prea greu

In ce consta procedura

Dupa ce aveti o consultatie la medicul chirurg plastician, acesta va recomanda efectuarea unor analize si investigatii ( printre care si echografia mamara sau mamografia ), apoi se va programa interventia. Aceasta se va face sub anestezie generala si va necesita 1-2 zile de spitalizare, functie de complexitatea tehnicii.

Tehnicile de reductie mamara variaza functie de marimea sanului, de volumul care trebuie indepartat si de locul unde plasata actuala areola, precum si de anumite caracteristici personale (ca inaltime, latime torace, greutate, varsta). In majoritatea cazurilor, cicatricile care raman sunt plasate in forma de ancora sau T ( in jurul areolei, vertical de la areola in santul de sub san si in santul submamar). Uneori se poate folosi tehnica cu cicatrice verticala , dar numai cind se fac reductii mai mici sau doar ridicare de san, fara reductie mamara.

Imediat postoperator pacientele sunt satisfacute de eliminarea durerilor de spate si umeri prin reducerea greutatii sanilor, precum si de aspectul mult imbunatatit al sanilor, precum si de faptul ca gasesc mult mai usor haine care sa se potriveasca bustului lor.

Recuperea postoperatorie

Imediat dupa interventie pacientele trebuie sa poarte o bustiera elastica ce va sustine sanii nou formati, timp de 1-2 luni, vor reveni la cateva controale recomandate de medic, vor evita eforturile fizice deosebite si expunerea la soare.

Deoarece interventia nu este decontata de sistemul de asigurari, va trebui sa va aranjati o perioada de repaus de aproximativ o saptamana pana la reluarea actvitatii normale.

Complicatiile sunt rare, iar acestea se vor discuta cu medicul curant la prima consultatie.

Micsorarea de sani este o interventie care se efectueaza cu mult succes in spitalul privat VICTOR BABES BUCURESTI , precum si in clinica ESTET LASER BUCURESTI , in conditii de maxima securitate medicala,cu aparatura performanta pentru anestezie si acest tip de interventii chiruricale si cu rezultate foarte bune, pacientele fiind foarte multumite de intreg serviciul medical.

 
Programare