ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Psihoterapie Psihoterapie Bucuresti

Psihoterapie în Bucuresti

Conform FRP- Federatia Română de Psihoterapie, Psihoterapia este un domeniu interdisciplinar, situat la granita dintre medicina si psihologie. Este o modalitate de tratament cuprinzator, deliberat si planificat, prin mijloace si metodologii stiintifice, avand un cadru clinic si teoretic, centrata pe reducerea sau eliminarea unor simptome, tulburari mintale sau stari de suferinta psihosociale si/sau psihosomatice si comportamente disfunctionale. Respectiv psihoterapia este o relatie interpersonala intentionata utilizata de un psihoterapeut cu formare de specialitate cu scopul de a ajuta un client sau pacient privitor la problemele sale de viata.

Psihoterapia poate interveni pe mai multe sectoare ale vetii si este indicata la orice varsta,

unii oameni pot cauta psihoterapie pentru ca se simt deprimati, anxiosi sau suparati pentru o lunga perioada de timp. Altii ar putea dori ajutor pentru o boala cronica care interfereaza cu emotiile lor sau starea fizica. Iar altii pot avea probleme pe termen scurt si au nevoie de ajutor, de ghidare, acestea pot fi: trecerea printr-un divort si confruntarea cu un cuib gol, se simt coplesiti de un nou loc de munca sau dupa decesul unui membru al familiei sau prieten apropiat.

Asadar aspecte disfunctionale, probleme pot fi din cele mai diverse fie ca este vorba despre anxietate, depresie, abuzuri, fumat, consum de droguri, deces, stres dar si alte probleme care de regula s-au acumulat intr-un anumit interval, psihoterapeutul va poate ajuta pentru a avea o viata mai fericita si mai sanatoasa. In actul psihoterapeutic se utilizeaza metode si tehnici validate stiintific care au drept scop dezvoltarea unor obiceiuri sanatoase, eficiente si armonioase, iar obiectivele propuse fie sunt defalcate in obiective mai mici fie se stabileste un obiectiv major ambele variante regasindu-se intr-un plan terapeutic.

In tratamentul psihoterapeutic este vorba despre o relatie de co-creatie unde clientul impreuna cu psihoterapeutul creaza o alianta, un mediu propice pentru vindecare, pentru stare de bine si echilibru, este minunat sa contribui la propria-ti stare de bine si vindecare, dar toate astea prin implicare. In aceasta relatie poti vorbi deschis cu cineva care este obiectiv, neutru si lipsit de prejudecati in ceea ce te priveste. Impreuna se lucreaza pentru a identifica si schimba gandurile, comportamentele si modelele care te tin departe de starea de bine, de tine asa cum erai odata linisti echilibrat, armonios. In final pe langa problema rezolvata pe care ati adus-o in cabinet, veti invata si noi comportamente, astfel incat sa puteti face fata mai bine oricarei probleme ce poate aparea pe viitor.

Este timpul sa dam la o parte (pre)conceptiile gresite despre psihoterapie, reticenta si sa darmam acest mit, ca in final sa fructificam beneficiile terapiei sufletului. Exista abordari diferite pentru psihoterapie, dar fiecare perspectiva teoretica actioneaza ca o foaie de parcurs pentru a ajuta psihoterapeutul sa va inteleaga pe dv si problema dv ca mai apoi sa poata dezvolta solutii care sa functioneze cel mai bine in situatia respectiva si sa se plieze pe nevoile dv din acel moment. Psihoterapia ajuta in primul rand prin comunicare, intervine verbal si nonverbal, si nu utilizeaza masuri fizice sau chimice. Poti da forta cuvintelor care sunt energie sa schimbe chimia corpului intr-un mod sanatos si fara efecte secundare.








Listă servicii:

 
Programare