Barierele etice împiedică până la 41% dintre medici să ofere asistență medicală în procedurile de sinucidere asistată

©

Autor:

Barierele etice împiedică până la 41% dintre medici să ofere asistență medicală în procedurile de sinucidere asistată
Experiențele și perspectivele medicilor care oferă asistență medicală persoanelor care solicită sinucidere asistată nu sunt bine cunoscute, deoarece legea păstrează confidențialitatea identității acestora. Drept urmare, acești medici reprezintă o „populație ascunsă” care nu a fost cercetată și studiată cuprinzător până la momentul actual.
Într-un articol recent publicat în Jurnalul de Medicină Internă Generală, cercetătorii raportează rezultatele unui sondaj conceput pentru a ajunge la medicii care prezintă cea mai mare probabilitate să aibă grijă de pacienții care caută ajutor medical pentru sinucidere asistată.

Aproximativ 20% din populația SUA trăiește în state în care acordarea de asistență medicală la deces este legală, astfel că înțelegerea experiențelor medicilor care oferă asistență medicală în astfel de situații poate ajuta la clarificarea obligațiilor profesionale, a barierelor și a provocărilor etice. Sondajul, care a permis medicilor să rămână anonimi, a folosit unele surse de date pentru a trimite strategic sondajul medicilor din Colorado care tratează pacienți în stadiu terminal, categorie din care au făcut parte pacienți cărora ulterior li s-au prescris medicamente pentru sinuciderea asistată.

Între 2017 și 2020, unui total de 554 de pacienți li s-au prescris medicamente care ajută la moarte, conform datelor de la Departamentul de Sănătate Publică și Mediu din Colorado. Statul raportează, de asemenea, că în acea perioadă au fost depuse 472 de formulare de medic curant. Deoarece numele cadrelor medicale care asistă sinuciderea rămân confidențiale, cercetătorii nu au putut obține o listă a acelor medici.

În studiul actual, echipa de cercetare a conceput un proces de sondaj menit să ajungă la medici care se potrivesc profilului celor care îngrijesc astfel de pacienți în stadiu terminal. În total, au contactat 583 de medici și au primit 300 de răspunsuri la sondaj. Sondajul a constatat că 81% dintre medicii chestionați au fost dispuși să discute cu un pacient despre asistența medicală pentru sinucidere asistată. Mai puțin de jumătate (46%) au fost dispuși să fie consultanți în astfel de cazuri și 28% au spus că ar fi dispuși să servească drept participanți.

Sondajul a explorat, de asemenea, barierele raportate de medici legate de participarea la ajutor medical la moarte. În general, lipsa de cunoștințe a fost raportată de 47% dintre respondenți, iar investiția emoțională și de timp, de către 47% și, respectiv, 42%. În plus, 41% au raportat că preocupările etice au reprezentat o barieră moderată sau mare în calea participării lor.

„Descoperirile noastre necesită mai multe cercetări pentru a înțelege mai bine natura, amploarea și consecințele provocărilor etice cu care se confruntă medicii atunci când oferă servicii medicale de asistență la deces și modul în care acestea afectează pacienții, familiile lor și societatea.”, a declarat Hillary Lum, profesor asociat de medicină în Divizia de Geriatrie a Universității din Colorado și membru al echipei de studiu.

sursa: News Medical

Data actualizare: 17-01-2022 | creare: 17-01-2022 | Vizite: 294
Bibliografie
Survey helps understand the experiences of physicians who provide medical aid in dying, link: https://www.news-medical.net/news/20220112/Survey-helps-understanding-the-experiences-of-physicians-who-provide-medical-aid-in-dying.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!