Boabele de soia fermentate suprimă inflamația căilor respiratorii indusă de astm

©

Autor:

Boabele de soia fermentate suprimă inflamația căilor respiratorii indusă de astm
Cercetătorii japonezi au identificat un tratament fundamental eficient în suprimarea inflamației căilor respiratorii cauzate de astm, care poate ameliora simptomele comune ale astmului bronșic, precum tusea sau respirația șuierătoare.
Rezultatele studiilor cercetătorilor japonezi au arătat o prezență scăzută a eozinofilelor în lichidul de lavaj bronhoalveolar, o scădere a producției de mucus în epiteliul bronșic și o suprimare a proteinelor care induc inflamația eozinofilă.

Astmul bronșic, o afecțiune caracterizată de simptome precum respirația șuierătoare sau tusea, cauzate de inflamației cronice a căilor respiratorii, nu beneficiază la momentul actual de un tratament fundamental. Un nou studiu, condus de cercetătorii de la Universitatea din Osaka, dezvăluie că un produs fermentat din soia, numit ImmuBalance, suprimă inflamația căilor respiratorii la modelele animale cu astm.

Cercetătorii au descoperit că într-un grup de model de șoareci cu astm tratați cu ImmuBalance, numărul de eozinofile (celulele albe din sânge asociate cu astmul bronșic) din lichidul de lavaj bronhoalveolar a fost redus semnificativ, iar inflamația din jurul bronhiilor și producția de mucus în epiteliul bronșic a fost suprimată.

De asemenea, expresia citokinelor Th2 și IgE serice de imunoglobuline care induc inflamația eozinofilă în lichidul de lavaj bronhoalveolar au fost măsurate și s-au dovedit a fi suprimate semnificativ, în comparație cu șoarecii hrăniți cu o dietă normală. „Relația dintre consumul de soia și bolile alergice a fost raportată epidemiologic în trecut, sugerând că componentele din soia pot avea unele efecte antialergice”, a explicat primul autor al studiului, Hideaki Kadotani.

„În practica clinică, inhalanții de steroizi sunt baza tratamentelor pentru astm bronșic, dar se știe că au efecte secundare adverse”, afirmă profesorul Tomoya Kawaguchi, consilier principal al studiului. „Rezultatele noastre sugerează că aportul de produse fermentate din soia ar trebui să fie recomandat ca o strategie de adaptare complementară a astmului, cu mai puține efecte secundare.”

sursa: Science Daily
foto: Osaka City University

Data actualizare: 02-11-2021 | creare: 02-11-2021 | Vizite: 273
Bibliografie
Fermented soybeans suppress asthma-induced airway inflammation, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/10/211026094311.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Inhalatorul inteligent pentru astmatici
  • Consumul de paracetamol în timpul sarcinii crește riscul copilului de a dezvolta astm
  • Un dispozitiv care ar putea preîntâmpina atacurile de astm
  •