Psiholog , certificat si autorizat de Colegiul Psihologilor din Romanaia. Psihoterapeut De Cuplu si Familie – Psihoterapie Sistemica ,, Asociatia de Terapie Familiala si de Cuplu ” din Timisoara .
ROmedic Cabinete medicale Timisoara Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Timisoara

Terapia cognitiv-comportamentala

Terapiile Cognitiv -comportamentale (TCC), fac parte din „terapiile scurte“. Terapia cognitiv-comportamentala nu este interesata de istoria pacientului si nici de copilaria lui. TCC se concentreaza mai curand asupra rezolvarii eficiente a unor probleme precise.

 

Terapia cognitiv-comportamentala este o forma de psihoterapie care se centreaza pe schimbarea gandurilor disfunctionale, a emotiilor si comportamentelor. Aceasta forma de terapie sustine ca actiunile, comportamentele si emotiile oamenilor sunt determinate de modul lor de a gandi si de a interpreta evenimentele din jur.

Orientarea cognitivista se bazeaza pe principiul conform caruia gandurile si atitudinile noastre influenteaza dispozitia persoanei si nu evenimentele exterioare.

Terapia cognitiv-comportamentala se bazeaza pe faptul stintiific ca,gandurile noastre provoaca sentimentele si comportamentele noastre si nu elementele externe, cum ar fi oamenii, situatiile si evenimentele.

 

Beneficiul acestui fapt este ca putem sa ne schimbam modul in care gandim pentru a simti sau actiona mai bine, chiar daca situatia nu  s-a schimbat.

Unele forme de terapie considera ca motivul principal pentru care oamenii reusesc in terapie este relatia pozitiva intre terapeut si client.

Rolul terapeutului este de a asculta, invata , incuraja, iar pe de alta parte, rolul clientului este sa vorbeasca, sa invete si sa implementeze ceea ce a invatat.

 

Terapia cognitiv-comportamentala este structurata si directiva.Terapia-comportamental utilizeaza tehnici de relaxare pentru a diminua progresiv temerile, fobiile si obsesiile, si pentru a-i reda subiectului o viata normala.

 
Programare