ROmedic Cabinete medicale București Cabinete Psihologie Psihologie București

Psihoterapia online - modalitatea omului de adaptare la condițiile naturii și ale societății

Autor: Psihoterapeut Cristina Brînzei

Trăim niște vremuri aparte, cu probleme aparte și bineînțeles soluții și rezolvări aparte.
Ființa umană a rezistat de-a lungul timpului datorită capacității de adaptare și modelare la toate condițiile naturii sau societății.

 

Spre deosebire de vremurile trecute, în zilele noastre ne stau alături tehnologia și tehnica avansată de comunicare. Pandemia actuală și condițiile inedite nu trebuie să întrerupă procese care până acum se derulau în cadru adecvat, procese care țin de sănătatea fizică și psihică.

Avem în continuare nevoie să ne menținem sănătoși fizic și mental. Pandemia nu trebuie să dea stop joc sănătății, ci din contra, tocmai în aceste timpuri care ne supun la condiții inedite pentru toți, ar trebui să avem mai multă grijă de noi, atât pentru noi, cât și pentru cei dragi.
Este necesar pe de o parte să continuăm să fim suport din toate punctele de vedere pentru cei pe care îi avem în grijă și în același timp să nu agravăm situații deja existente sau să adăugăm crize noi.

 

De aceea în privința oricăror probleme de ordin emoțional și psihic, psihoterapia online este o metodă ce poate veni în ajutorul oricui. Fiecare are un telefon sau un laptop sau un calculator la îndemână pentru a continua sau începe o serie de ședințe de psihoterapie.

 

Ideea că psihoterapia se poate desfășura numai în cabinet devine învechită. Terapia se poate face și la distanță, online și aduce chiar și nenumărate avantaje:

  • clientul se află în mediul lui securizat și securizant
  • dispare teama că nu poate ajunge la cabinetul terapeutului
  • pot beneficia și persoane care în mod obișnuit nu puteau din varii motive obiective: erau în recuperare după accidente, intervenții chirurgicale, accidente vasculare, diferite boli incapacitante, tulburări ca agorafobia și claustrofobia care pun serioase probleme deplasării, la care se adaugă, iată, se adaugă în prezent izolarea impusă de autorități din cauza pandemiei
  • clientul nu mai pierde timp cu deplasările la și de la cabinetul de psihoterapie.
  • se scurtează timpul dintre nevoia de terapie și realizarea ei în cazuri critice
  • poate fi un suport pentru cei singuri
  • este un suport psihic pentru că în urma pandemiei să rămânem sănătoși mintal și emoțional și să facem față cu bine fricilor de tot felul din această perioadă
  • și nu în ultimul rând oferă siguranță împotriva transmiterii oricărui fel de agenți patogeni.
 
Programare