ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihologie Psihologie Constanta

Jocul de sah al vietii

Jocul de sah al vietii
Autor: Psihoterapeut Claudia Mioara Tălpeanu

Indiferent de ceea ce tu constientizezi, viata ta este ca esenta un joc de sah. In mod direct sau indirect, toate actiunile facute de tine sau de altii, sunt doar mutari pe tabla de sah a vietii. Multi oameni nu realizeaza niciodata ca sunt unelte care pot sa-i ajute sa invete cum sa navigheze pe tabla lor, mult mai eficient, astfel incat jocul sa fie facut si implicit cresterea sufletului lor sa fie mult mai placuta si fructuoasa. Ei au tendinta doar de a se mira pe parcursul vietii, adesea lasand propriile mutari sa fie arbitrare, sau lasand pe altii sa seteze stagiile pentru lectiile pe care ei insisi le-au ales sa le experimenteze in timpul acestei reincarnari.

 

Deci, cum am putea invata sa jucam acest joc de sah al vietii pe care-l cunoastem sub denumirea de conditie umana? Faceti fata fricilor voastre. Nu va temeti sa va mutati in afara zonei voastre de comfort. Faceti ceea ce este bun pentru voi in acel moment si nu ceea ce altii din jurul vostru cred sau simt ca este bun pentru voi. Nu lasati Sinele sa va tina in capcana trecutului facandu-va sa va ingrijorati de actiunile voastre trecute sau de rezultate, si nu-l lasati sa va mentina in teama de viitor. Universul stie exact de ceea ce aveti nevoie. Trebuie sa traiti experienta, asa incat de ce nu ati controla experienta in termenii vostrii?

 

Amintiti-va, fiecare este doar un jucator pe tabla voastra de sah si voi pe a lor. Asa cum a spus Maitreya, nu exista accidente in viata. Puteti alege sa faceti fata fricilor voastre si sa iesiti din zona de comfort a acestei table de joc numita viata, sau puteti alege sa hoinariti ametiti prin labirint. Va fi mult de invatat si veti evolua mult bazandu-va pe propriile actiuni si pe raspunsurile la actiunile altora.
La sfarsitul jocului, voi si doar voi va veti judeca pe voi si actiunile voastre in Camera Oglinzilor. Ati facut fata fricilor voastre? V-ati mutat din zona voastra de comfort?

 

De exemplu, ati ramas intr-o relatie din cauza fricii de a ramane singur, a fricii de ceea ce va gandi familia voastra, frica de a-i rani pe copii, etc? Sau, ati intrerupt energia cuiva ce poate v-a dominat, nu doar in aceasta viata, dar probabil pe parcursul a 4-5 vieti? Ei au fost doar jucatori in jocul vostru, care au venit ca sa va dea oportunitatea sa eliberati energia, infruntand frica si mutandu-va din zona de comfort.
Dupa cum puteti vedea, miscarea voastra afecteaza jocul lor si cresterea lor, deasemeni. Preluati controlul jocului vostru, facand fata fricii si permitand universului sa va scoata din zona de comfort. Este randul vostru acum - care este urmatoarea mutare pe tabla voastra de sah?
Alan McElroy.

 
Programare