ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Constanta

Terapia Cranio - Sacrala

Terapia Cranio - Sacrala
Autor: Psiholog Popa Claudia Mioara

Terapia Cranio-Sacrala este folosita in prezent de catre practicieni pentru a imbunatati functionarea sistemului nervos central, a elimina efectele negative ale stresului, a intari rezistenta la imbolnaviri si a spori sanatatea generala. A fost dezvoltată de doctorul osteopat John E. Upledger în urma studiilor ştiinţifice pe care le-a condus la Universitatea de Stat Michingan din Statele Unite, între anii 1975-1983, unde a fost profesor de biodinamică si cercetător ştiinţific.
Terapia Cranio-Sacrala este o metodă foarte blânda de evaluare şi îmbunătăţire a funcţionării sistemului fiziologic al corpului, numit sistem craniosacral-compus din membranele meningeale şi lichidul cefalorahidian care înconjoară şi protejează creierul şi măduva spinării.
Folosind o atingere blândă, în general de numai 5 grame, similar cu greutatea unei monezi de 5 bani, terapeutul eliberează restricţiile din sistemul craniosacral, ceea ce duce la îmbunătăţirea functionării sistemului nervos central.
Datorită faptului că terapia Cranio-Sacrală stimulează procesul natural de auto-corectare si auto-vindecare al corpului, ea este tot mai mult folosită preventiv, pentru întărirea rezistenţei la îmbolnavire şi are eficienţă într-o gamă largă de probleme de sănătate asociate cu dureri şi disfuncţii.
LA CE AR TREBUI SA MA ASTEPT DE LA ACEST TRARAMENT?
Un tratament tipic durează intre 45-60 de minute. In timp ce clientul se află întins pe masa de tratament, complet îmbrăcat în haine lejere, terapeutul va avea palmele de-a lungul corpului, pe picioare, pe cap sau pe torace, va susţine capul sau coloana vertebrală, în vederea eliberării tensiunilor acumulate.
Deşi nu este necesar să se manifeste la fiecare tratament, un alt fenomen, numit Eliberare SomatoEmotionala, poate apărea ca urmare a reamintirii unor momente traumatice şi/sau emoţionale.
Acesta este un fenomen normal care ajută corpul la reversul disfuncţiei şi reabilitează nivelul optim de mobilitate.


CAROR PROBLEME SE ADRESEAZA:
Migrene şi dureri de cap;
Dureri cronice de gât si spate;
Deteriorare a funcţiilor de coordonare motorie;
Colici;
Autism;
Disfuncţii ale sistemului nervos central;
Probleme ortopedice;
Accidente traumatice ale creierului si maduvei spinarii;
Scolioză;
Boli ale copilăriei;
Dificultăţi de învăţate;
Depresie;
Oboseală cronică;
Dificultăţi emoţionale;
Probleme legate de stres şi tensiuni nervoase;
Disfuncţii ale tesutului conectiv;
Disfuncţii ale articulaţiei temporo-mandibulară;
Boli neurovasculare şi ale imunităţii;
Stres post traumatic;
Disfuncţii post chirurgical


CINE POATE BENEFICIA DE ACEASTĂ TERAPIE?
Terapia Cranio-Sacrală se adresează atât persoanelor cu probleme de sănătate cât şi celor care sunt sănătoase şi vor să-şi păstreze un tonus de viaţă normal, să facă faţă stresului zilnic mai uşor. E adecvată tuturor grupurilor de vârstă de la nou-născut, la vârsta a treia.
Tratamentul aplicat copiilor şi în special la nou-născut este extrem de eficace şi de important, atât din punct de vedere fizic, dar şi la nivel emoţional.
Din punct de vedere fizic, trebuie să ne gândim prin ce faze trebuie să treacă şi câtă presiune este exercitată asupra lui fiind împins de contracţiile uterine din momentul naşterii, iar dacă naşterea a fost grea şi cu complicaţii sau a fost necesară folosirea forcepsului sau a altor aparate, se pot crea deformări craniene.
Terapia Cranio-Sacrala nu interacţionează în mod negativ cu niciun fel de altă formă de terapie sau medicaţie, este o terapie fără risc sau efecte secundare.
Terapeutul nu va diagnostica şi nici nu va prescrie medicamente.


DE CATE TRATAMENTE AM NEVOIE?
Fiecare om este unic deci şi numărul de tratamente diferă de la persoană la persoană. Unele au nevoie doar de un tratament pentru a se simţi bine, sunt altele care au nevoie de 3-5 şi altele care ar avea nevoie de tratamente intensive şi eventual ar beneficia foarte mult de terapia cu mai mulţi terapeuţi. Totul depinde de felul în care corpul fiecăriu individ reacţionează şi recepţionează efectele tratamentelor.

 
Programare