ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihologie Psihologie Constanta

10 reguli pentru a face faţă atacurilor de panică

10 reguli pentru a face faţă atacurilor de panică
Autor: Claudia Mioara Popa

Panica se caracterizeaza prin episoade frecvente de frica si ingrijorare intensa, care nu au nicio baza logica sau clara. Mai jos aveti cateva reguli care va pot ajuta atunci cand incepeti sa
simtiti senzatiile specifice unui atac de panica.
1. Amintiti-va ca senzatiile si emotiile asociate panicii nu sunt altceva decat exagerari ale reactiilor normale pe care organismul, corpul nostru le are in fata stresului.
2. Aceste senzatii nu sunt deloc periculoase, sunt doar neplacute. Nu vi se va intampla nimic rau.
3. Nu mai contribuiti la panica cu interpretari negative si exagerari despre ce se intampla si unde o sa ajungeti. Opriti „catastrofarea”.
4. Fiti atent si observati ce se intampla in mod real in corpul vostru atunci cand va panicati, nu mai faceti scenarii despre ce s-ar putea intampla.
5. Asteptati si lasati teama sa treaca de la sine, fara sa luptati sau sa incercati s-o evitati. Pur si simplu acceptati-o.
6. Observati ca dupa ce ati incetat sa contribuiti la intensificarea fricii prin interpretarile catastrofice si exagerate, aceasta incepe sa scada si sa dispara.
7. Nu uitati ca scopul este sa invatati sa faceti fata fricii, fara a o evita. Aceasta este o oportunitate pentru a va dezvolta personal.
8. Ganditi-va la progresul pe care l-ati facut in ciuda tuturor dificultatilor si la cat de multumit veti fi dupa ce veti reusi sa va descurcati de aceasta data.
9. Cand incepeti sa va reveniti si sa va simtiti mai bine, incepeti sa va uitati in jur si sa planificati ce veti face mai departe.
10. Cand sunteti pregatit sa continuati cu ceea ce aveati de facut, incercati sa reluati totul pornind usor, relaxat - fara sa depuneti prea mare efort sau fara sa va grabiti.

 
Programare