ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Sexologie Sexologie Constanta

Priveste mai departe de ceea ce vezi

Priveste mai departe de ceea ce vezi
Autor: Psihoterapeut Claudia Mioara Tălpeanu

In era Covid-19 o noua normalitate se impune. Viata publica se schimba ca si raspuns la mortalul Coronavirus. O buna parte din noi suntem inca in starea de negare in timp ce o alta parte suntem in faza de soc incercand cu frenezie sa interpretam schimbarile drastice sugerate sau impuse de oficialii guvernului si sistemul de sanatate publica.
Constientizam acum, mai mult decat in orice alt moment al vietii noastre, faptul ca noi nu suntem in controlul realitatii externe. Ideea impermanentei, incertitudinii, totul se schimba in afara controlului nostru, impactul izolarii, deconectarii sociale fizice, infodemia, toate aceste provocari incontrolabile determina activarea neuronala a centrului arhetipal al fricii.
Ce se va intampla cu noi?
Pentru a gasi un raspuns la aceasta intrebare este nevoie sa realizam in ce punct ne aflam acum si cum am ajuns in acest punct.
Este acest moment chiar atat de dramatic si fara aspecte constructive precum pare a fi la prima vedere?
Facand o retrospectiva in vietile noastre individuale, pornind de la nastere si pana in prezent, vom observa ca pentru a ne integra in societate si a fi acceptati de sistemele existente, de oamenii din jurul nostru, am ajuns sa traim separati de noi insine. Am trait cel mai adesea, inconstient, numai in obisnuinte si reguli impuse de exterior fara sa ne mai intrebam de ce facem ceva, de ce facem asa si nu altfel, vrem sau nu cu adevarat sa facem ceea ce facem cu toata fiinta noastra, ce simtim noi de fapt.
Ne-am departat cu fiecare an in plus de Sinele nostru Divin devenind din ce in ce mai ignoranti.
Acum umanitatea este in criza. Societatea este in haos pe fiecare palier al sau.
Mastile sociale cad, regulile se schimba, oameni mor, prioritatile se schimba.
Cand apare criza este de fapt cel mai bun moment pentru a iesi din ignoranta regasindu-te pe tine, cel real din spatele mastilor si rolurilor tale sociale formate in timp.
Este cel mai potrivit moment pentru a alege cu liberul arbitru sa-ti deschizi mintea si sa iesi din vechile programe (normalitatea data de "trebuie sa fiu cumva", "trebuie sa fiu ca...", "asa se cuvine sa fac..." etc.).
Este momentul de trezire din automatismele pe care le-am avut timp indelungat.
Acum suntem in prezent iar cea mai mare parte a ceea ce a functionat in trecut nu mai functioneaza. Izolarea exterioara este cele mai bun prilej de conectare interioara.
Cum se face asta? Pai hadeti sa vedem:
- Mai intai alege constient sa vrei sa iesi din ignoranta. Adica sa ai taria si curajul sa vrei sa fii fericit si implinit prin ceea ce poti face tu. Devino observatorul vietii tale. Daca nu reusesti sa faci asta singur cauta ajutor specializat la o persoana pe care o creditezi sau stii ca este un bun specialist in aceasta directie, un bun profesionist.
- Devino constient de cum respiri, de cum mergi, de cum vorbesti, cum gandesti.
- Devino responsabil de propria realitate, de tot ceea ce alegi sa ti se intample.
Te vei putea reinventa lucrand cu tine in mod constant si determinat cel putin timp de douazeci si unu de zile (neuro-stiintele au demonstrat ca pentru a crea noi retele neuronale stabile respectiv noi moduri de gandire este nevoie de exersare focusata timp de minim 21 de zile).
Urmatorii pasi vor avea la baza INCREDEREA si CREDINTA in faptul ca tot ceea ce-ti propun se realizeaza.
Increderea si credinta sunt stari dincolo de cuvinte. Ele se simt ca si cum stii fara sa ai argumente mentale, rationale, ce sa faci si cum sa faci. Aceste stari apar atunci cand ti-ai oprit toate "vocile din cap", toate fricile ce ti-au stapanit fiinta si viata ta. Vorbesc despre increderea ce te indruma sa traiesti asa cum este mai bine pentru evolutia si desavarsirea ta ca fiinta umana.
Noi suntem si atat. Nu suntem mastile noastre, rolurile noastre. Noi suntem cei care le-am creat si le-am purtat constienti sau sub impuneri.
Ceea ce mult timp nu am stiut, marea majoritate dintre noi, este ca noi - fiecare in parte si impreuna - avem puterea de a alege. Noi suntem adevarata putere ce din spatele mastilor cu care evident, nu suntem una.
Noi suntem puri in esenta.
A sosit timpul sa facem cunoscut necunoscut din noi.
In zilele urmatoare voi impartasi cu tine informatii si cunoastere asumata pentru a pregati impreuna drumul catre o noua experienta asa ca tine aproape.
Viata este un dar iar eu sunt ceea ce sunt.

 
Programare