ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Constanta

Sa renastem impreuna in spiritul umanitatii

Sa renastem impreuna in spiritul umanitatii
Autor: Psihoterapeut Claudia Mioara Tălpeanu

Sarbatorile Pascale in sincronicitate cu anotimpul primaverii reprezinta un simbol al schimbarii si al renasterii.
Semnificatia spirituala a acestor Sarbatori Pascale este data de procesul de interiorizare prin izolare de "distragerile" exterioare si tentatiile efemere. Viata se materializeaza, de fiecare data, in interior. In interiorul uterului matern, in interiorul unui ou, in interiorul unei celule, in interiorul intim al unei relatii.
Inaltarea si evolutia spirituala transformarea, (intorcandu-ne in istoria omenirii si observand evolutia universala) se intampla in spatii inchise, in izolare - intimitate, precum in pesteri, cuiburi, grote, scorburi acolo unde individul se simte protejat si in contact cu sine astfel incat sa-si poata canaliza toata energia pentru vindecare, restructurare si renastere.


Observi si tu similitudinea dintre procesul sarbatorit simbolic prin sarbatorirea Pastelui si timpurile pe care le traim in acest moment in contextul pandemiei coronavirus?


In aceste vremuri primavaratice, de sarbatoare a reinvierii prin moarte, suntem cu totii inchisi in propriile noastre "pesteri" in izolare retragandu-ne spre interior.
In timp ce sistemul social continua sa functioneze pe cat de bine poate creand si impartasind povesti informative referitoare la probleme alarmante, solutii mai mult sau mai putin fondate, responsabili si vinovati acuzand in stanga si in dreapta ca si expresie a propriilor frustrari si incoerente. Acesta este momentul ca intreaga umanitate sa ia in considerare renasterea.


Cand altcandva am mai trait o experienta atat de universala?


Sensul retragerii spre sine, sensul spiritualitatii este constientizarea faptului ca viata nonmateriala este locul in care exista si se manifesta adevaratele valori. In spatiul imaterial al trairilor, crezurilor, al energiei creatoare, al armoniei, acolo unde toti suntem unul si unul suntem toti.

 

Adevarata valoare este viata insasi, este cursul naturii si este inepuizabila.


Poti renaste in orice mod iti doresti sa renasti atata timp cat eliberezi toate felurile in care credeai ca trebuie sa fii sau sa fie viata ta. Elibereaza-l pe "Trebuie". Este ceea ce este si esti exact asa cum este menit sa fie.
Renuntand la identitatea egotica a felului in care lucrurile ar trebui sa fie se creeaza spatiu pentru implinirea perfecta. Aceasta este lectia pe care Isus Hristos ne-a oferit-o prin moartea si Invierea Sa.
Sper ca cele de mai sus sa aiba sens si pentru tine.
Imagineza-ti acum o versiune a ta renascuta, usor mai evoluata. O versiune a ta deasupra egoismului si a lacomiei, deasupra nerabdarii, deasupra intolerantei, mai presus de egoism (chiar si deasupra egoismului suferintei si al jerfei), mai presus de minciuna, aroganta si mandrie, mai presus de a-ti plange de mila. Cum ai fi tu, eu, noi, mai presus de toate aceste conditionari interioare ce creeaza emotii si senzatii ce compun nefericirea?
Creaza, incepand de acum, o lume in care sa onorezi si sa respecti multiplele si diferitele forme si feluri, fatetele in manifestare ale naturii umane.
Iti urez Sarbatori Pascale binecuvantate cu renastere, reinnoire, cu o noua energie vitala!
Aminteste-ti sa-ti petreci acest timp cat mai bine posibil. Si imi doresc sa ai capacitatea sa vezi partea pozitiva a lucrurilor chiar si in aceasta ingradire a libertatii de miscare, mai departe de preocuparile financiare, mai departe de boala, durere si suferinta.
Haide-ti sa ne dam voie sa renastem impreuna in spatiul umanitatii!
Asa este si asa va fi!

 
Programare