ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Sexologie Sexologie Constanta

6 moduri în care Neurotrainingul dinamic poate îmbunătăți învățarea

6 moduri în care Neurotrainingul dinamic poate îmbunătăți învățarea
Autor: Psiholog Claudia Mioara Tâlpeanu

6 moduri în care Neurotrainingul dinamic poate îmbunătăți învățarea

 

"...fiul meu pare să reacționeze uimitor de bine. Mi-a spus ieri că profesorul său de matematică este foarte mândru de cât de repede și cât de bine reține informațiile și rezolvă problemele de la o vreme încoace. Această recunoaștere reprezintă ENORM pentru el. S-a luptat cu asta toată viața lui de elev! Am observat si eu că își memorează lecțiile și reușește să se concentreze mult mai repede, mai ușor și pare mai fericit, așa cum nu l-am mai văzut de ceva timp! Vă mulțumesc foarte mult!"

 

Mi-a declarat astăzi S.M., părinte al unui preadolescent (clasa a VIII-a) ce practică neurotrainingul dinamic (16 ședințe - două luni - efectuate până în prezent) la cabinet.


Antrenamentul de neurofeedback dinamic cu NeurOptimal® ajută la consolidarea experienței de învățare a elevilor la orice nivel al educației. Există multe moduri interesante prin care antrenamentul de neurofeedback îmbunătățește capacitatea de învățare și sporește încrederea elevilor în clasă, in grupul lor social sau acasă.

 

Sună ca ceva de care dumneavoastră sau copilul dumneavoastră ați putea beneficia?


Iată câteva moduri în care antrenamentul de neurofeedback dinamic vă poate ajuta:

 

Atenție

 

Pentru ca copiii să se dezvolte din punct de vedere academic, ei trebuie să se implice și să asimileze informațiile furnizate în timpul orelor, lecturilor sau prelegerilor. Cea mai vitală abilitate pentru a realiza acest lucru este capacitatea lor de atenție.
Cum este posibil să asimilăm informații dacă mintea noastră este complet în altă parte? 
Deși mulți copii și adulți se luptă cu distragerea atenției, depășirea acestei bariere din calea învățării este importantă pentru a reuși.

Antrenamentul de neurofeedback poate ajuta la îmbunătățirea concentrării și la dezvoltarea rezilienței creierului. Acest lucru înseamnă că copilul dvs. își va putea menține atenția pentru perioade mai lungi de timp, permițându-și astfel să absoarbă informațiile mai eficient. 
Veți descoperi că va putea fi capabil să rămână focusat la o lectură sau la un curs și să se bucure de experiența respectivă, mai degrabă decât să se concentreze pe ceea ce se întâmplă în spatele ferestrei sau pe ce gustare are chef să mănânce, ori pe a verifica rețelele sociale pe telefon. Antrenamentul duce, de obicei, la îmbunătățirea performanțelor academice.

 

 

Somn îmbunătățit

 

Calitatea și cantitatea de somn este un factor determinant pentru cât de “prezent” și activ va fi un copil în clasă în ziua următoare.
Din păcate, viețile noastre ocupate înseamnă că somnul nu este întotdeauna prioritar.
Somnul inadecvat împiedică funcționarea cognitivă optimă, ceea ce duce la "defocusare" și permite ca distragerile să ne copleșească. Creierul nostru are nevoie de timp de odihnă adecvat, altfel încearcă să se strecoare pe parcursul zilei prin “visarea cu ochii deschiși” sau "distragere".

Pe măsură ce antrenamentul de neurofeedback dinamic ajută la îmbunătățirea calității somnului și la gestionarea obiceiurilor de somn, copilul dumneavoastră se va simți probabil energizat și mai odihnit pe parcursul zilei de învățare. 

Clienții mei împărtășesc faptul că adorm mai ușor, se trezesc mai puțin în timpul nopții și se trezesc mai odihniți dimineața, ceea ce indică o calitate îmbunătățită a somnului în general. 
Puteți alege, de asemenea, să completați acest beneficiu prin practicarea unei rutine de noapte sănătoase pentru a vă relaxa după o zi lungă, prin exerciții fizice regulate, obiceiuri alimentare adecvate și prin limitarea timpului petrecut în fața ecranelor pe timp de noapte.

 

Focus

 

Elevii trebuie să lupte cu o serie de distrageri în interiorul și în afara clasei, care le pot perturba abilitățile de învățare. În timp ce sfaturi simple, cum ar fi îndepărtarea telefoanelor și studierea într-o bibliotecă, pot fi de ajutor, cele mai mari distrageri sunt adesea interne.
Mintea noastră poate aduce o varietate de distrageri neproductive în timp ce încercăm să ne concentrăm pe ceva important.

Din fericire, antrenamentul de neurofeedback dinamic funcționează ca un exercițiu pentru creier pentru a îmbunătăți flexibilitatea și rezistența, ceea ce, la rândul său, duce la îmbunătățiri ale acuității mintale, făcând mult mai ușoară concentrarea și gestionarea întreruperilor stresante. Acest lucru vă poate ajuta pe dvs. sau pe copilul dvs. să absorbiți mai eficient informațiile, să vă concentrați mai bine sub presiune și să obțineți rezultate mai bune în timpul unei evaluări academice.

 

Încredere

 

Antrenamentul de neurofeedback dinamic poate crește stima de sine, ajutându-i pe copii, tineri și adulți să devină mai siguri pe sine, mai confortabili in medii provocatoare și mai calmi pe parcursul zilei. 
Antrenamentul cu NeurOptimal® ajută în cazul anxietății legate de performanță, eliberând energia mentală pentru a performa mai bine în sarcina pe care o aveți la îndemână, fie că este vorba de performanță sportivă, academică sau de susținerea unui test, examen.

Atat elevii cât și studenții experimentează de obicei niveluri îmbunătățite de concentrare și de reamintire a informațiilor memorate în timpul testelor. În plus, devenind din ce în ce mai atenți în clasă, se vor simți mai bine pregătiți pentru evenimentele academice. 
Neurofeedback-ul dinamic ajută la întărirea și menținerea performanței optime a creierului pentru un succes constant.

Odată ce elevii, studenții, încep să aibă succes academic, devine natural, obișnuit, să experimenteze niveluri mai ridicate de încredere atât în ei înșiși, cât și în capacitățile lor.

 

Memorie și înțelegere

 

O parte semnificativă de mărturii ale părinților au relatat faptul că înțelegerea și capacitatea copiilor lor de a performa în condiții de testare s-au îmbunătățit considerabil.
Înțelegerea cititului unui copil ar trebui să corespundă capacității sale de a citi cuvintele de pe pagină. Fără această abilitate vitală, este dificil să răspundă cu succes la întrebările de la examene sau să realizeze teme adecvate.

În timp ce studierea și memorarea informațiilor pentru examene poate fi, de obicei, o experiență copleșitoare sau stresantă pentru copilul dumneavoastră, neurofeedbackul dinamic poate ajuta ca acest proces să fie mai eficient și mai puțin descurajant. Prin îmbunătățirea nivelurilor de concentrare și atenție, informațiile pot fi absorbite și reținute mai eficient. Antrenamentele cu neurofeedback au ajutat atât copiii, cât și adulții să-și îmbunătățească înțelegerea, fluența și reamintirea lecturii.

 

Fericire

 

Există o mulțime de beneficii ale antrenamentului neurodinamic ce pot sprijini copilul dumneavoastră să se simtă mai fericit în călătoria sa de învățare.

În timp ce alte măsuri de îmbunătățire a educației copilului dvs. pot fi percepute de către acesta ca fiind combative sau ca și cum ar fi pedepsiți pentru eșecurile lor, neurotrainingul dinamic este o experiență fără efort și calmă. 
Copiii sunt încurajați să se relaxeze în timpul antrenamentului; ei pot să se joace sau să citească pe parcursul sesiunii, ceea ce le oferă o experiența plăcută.
Antrenamentul contribuie la starea generală de bine prin promovarea relaxării și sprijinirea gestionării anxietății și a stresului.

De asemenea, este probabil să constatați că îmbunătățirea performanțelor academice le insuflă copiilor un sentiment de încredere în sine, eliberându-i de grijile legate de performanțele academice. 

Rămânerea în urma colegilor lor la școală poate fi o lovitură emoțională majoră pentru elevi.
Ajutându-i să își atingă potențialul, copiii se pot bucura mai mult de experiența lor educațională și pot avea o viață de zi cu zi mai fericită.
Devenind mai calmi și mai revigorați după un antrenament consistent (peste 15-20 sesiuni - vezi preturile in pagina Programare - tarife), bunăstarea și experiența educațională a copilului dumneavoastră pot înflori.

 

Cum vă poate ajuta antrenamentul neuro dinamic:

 

Multe programe academice sunt concepute pentru a "reconfigura creierul" prin exerciții obositoare și repetiții. Acest lucru poate părea plictisitor și zadarnic, îndepărtându-vă copilul de obiectivele sale academice. Dimpotrivă, antrenamentul neurofeedback dinamic este plăcut, fără efort, fără riscuri și neinvaziv pentru a stimula capacitățile de învățare ale dumneavoastră sau ale copilului dumneavoastră. 
Poate fi folosit ca un instrument de gestionare a stresului și de autooptimizare pentru a ajunge la cea mai bună versiune a dumneavoastră.

Permiteți-mi să vă ajut cu orice provocări educaționale cu care vă confruntați. 
Atunci când un părinte și un copil se antrenează împreună, neurotrainingul funcționează nu numai ca un instrument de autoperfecționare, ci și ca o călătorie de legătură între părinte și copil. 

Oferiți-vă această experiența pentru a vedea numeroasele moduri în care antrenamentul de neurofeedback dinamic vă poate îmbunătăți viața. 

Contactați-mă pentru a discuta cum vă pot ajuta.

 

Psiholog Claudia Mioara Tâlpeanu

 
Programare