ROmedic Cabinete medicale Timișoara Cabinete Implantologie dentară Implantologie dentară Timișoara

Tratamente de estetică dentară disponibile în cabinetul Dr. Andreea Foral

Albirea dentară este unul dintre cele mai comune tratamente de estetică dentară. Se practică în general pentru dinți care au dobândit anumite colorații în urma consumului îndelungat de cafea, a fumatului, a administrării anumitor medicamente, a traumatismelor dentare  sau a tratamentelor de canal. Fiecare pacient beneficiază de un tratament personalizat în funcție de situația dentară.

 

ALBIREA DENTARĂ CU SISTEMUL OPALESCENCE

 

Tratament de albire în cabinet (sistemele Opalescence Quick, Boost, Endo)

 

  • Tratamentul cu Opalescence Quick: tratament confortabil de albire în cabinet, cu supraveghere contolată cu ajutorul unei gutiere.
  • Tratamentul cu Opalescence Boost: cea mai rapidă tehnică de albire, recomandată pentru dinții cu discromii accentuate, vitali sau devitali.
  • Tratamentul cu Opalescence Endo: special conceput  pentru albirea internă. Rezultatele se pot observa în multe cazuri după numai 24 de ore
  •  

Tratament de albire acasă cu gutiere individuale

 

În funcție de concentrația substanței utilizate pentru albire, durata purtării gutierei variază între 8 ore, 2-6 ore și 30 min, iar numărul de aplicări între 5-10.

 

ALBIREA DENTARĂ CU LAMPĂ LED

 

Sistemul de albire a dinților cu lampă LED oferă rezultate remarcabile în doar o oră de tratament în cabinetul stomatologic.

 

Procedura este inofensivă și lipsită de disconfort, iar timpul redus de tratament, precum și nuanțele foarte luminoase obținute fac ca aceasta să fie foarte solicitată mai ales de pacienții pentru care timpul este foarte prețios iar sistemele “take home bleaching” sunt obositoare. De asemenea, albirea dentară cu lampă este foarte utilă și indicată în cazul unor evenimente care cer un zâmbet fără cusur într-un interval de timp foarte scurt (căsătorii, party-uri, conferințe, diverse evenimente mondene). Buzele și gingiile vor fi acoperite, protejate, lăsând dinții liberi. Apoi gelul de albire este aplicat pe dinți, iar lumina specială este așezată deasupra lor pentru a activa şi a spori intensitatea albirii.

 

Cu ajutorul sistemului de albire cu lampa LED se obțin rezultate într-un timp foarte scurt. Sistemul de albire în cabinetul dentar poate oferi rezultate de până la câteva tonuri, albind și luminând dinții în mod vizibil.

 

OBTURAȚIILE (PLOMBELE)

 

Obturațiile dentare (plombele)  pot face parte din tratamentele de estetică dentară. Ele se pot realiza din diverse materiale (ceramic/porțelan sau compozit) care imită foarte bine culoarea și aspectul natural al dintelui. Mulți pacienți aleg înlocuirea plombelor vechi și inestetice pentru a-și îmbunătăți aspectul zâmbetului.

 

INLAY/ONLAY

 

Mai sunt cunoscute și ca obturații indirecte, inlay și onlay, din porțelan sau materiale compozite. Acestea reprezintă o soluție durabilă și estetică care asigură obturația dinților cariați sau care prezintă o structură deteriorată. În timp ce plombele sunt realizate în cabinet în timpul unei vizite, inlay și onlay sunt realizate în laborator după amprentarea dintelui în prealabil, în cabinet. Medicul dentist montează/cimentează apoi în cabinet acest inlay/onlay pe dinte.

 

FATEȚELE DENTARE

 

Fațetele dentare sunt foițe subțiri similare ca dimensiune lentilelor de contact, ce se aplică pe suprafața exterioară a dinților, fiind una dintre cele mai neinvazive metode de a îmbunătăți aspectul acestora sau de a proteja  suprafețele deteriorate, după îndepărtarea cauzei și tratamentul deteriorării.

 

Fațetele dentare se pot relizeaza din ceramică sau din material compozit. Fațetele din ceramică sunt mai rezistente decât cele din compozit și nu-și schimbă culoarea în timp.

 
Programare