ROmedic Cabinete medicale Iasi Cabinete Nutriție și dietetică Nutriție și dietetică Iasi

BUDINCA DE CIOCOLATA CU SEMINTE DE CHIA

BUDINCA DE CIOCOLATA CU SEMINTE DE CHIA
Autor: Mariana Chelariu
Imi place foarte, foarte….mult aceasta varianta de budinca. De multe ori o folosesc drept mic dejun iar alte uneori ca un rasfat dulce si sanatos de dupa-amiaza.

Ingrediente:

seminte de chia – 5 linguri
lapte vegetal de migdale/ cocos/ orez – 1 ceasca
cacao – 1 lingura
fulgi de cocos – 1 lingura
miere- 1 lingurita

Preparare:

Intr-un bol am amestecat semintele de chia, cacaua, fulgii de cocos. Am turnat usor , amestecand in continuu laptele de migdale caldut si la final mierea. Se obtine un amestec de consistenta unei smantani . Se lasa la frigider macar o ora , timp in care semintele se vor umfla si compozitia se va ingrosa.

In loc de cacao uneori pun scortisoara.

Aceasta budinca imi place mult in combinatie cu fructe de padure: zmeura, afine pe care le folosesc intregi sau sub forma pasata .

Semintele de chia sunt un superaliment ele continand:

- de 2 ori mai multe proteine decat orice alte seminte sau cereale;
- de 5 ori mai mult calciu decat laptele
- de 2 ori mai mult potasiu decat bananele
- de 3 ori mai mult fier decat spanacul
- o putere antioxidanta de 3 ori mai mare decat afinele
- o mare cantitate de acizi grasi esentiali, omega 3 si omega 6
- o cantitate mare de fibre solubile

Seminţele de chia furnizează un volum mare de nutrienţi cu un aport foarte redus de calorii si consumate la micul dejun ne asigura energie pentru intreaga zi.
 
Programare