ROmedic Cabinete medicale Iasi Cabinete Nutriție și dietetică Nutriție și dietetică Iasi

CE MANCAM LA SERVICIU ?

CE  MANCAM LA SERVICIU ?
Autor: Mariana Chelariu
Raspunsul : ce iti pregatesti de acasa!



Ca sa fii ferit de tentatii alimentare nu tocmai potrivite, cel mai bine este sa te organizezi si sa decizi, in cunostinta de cauza, ce va contine pranzul tau.

Pentru a avea alegeri sanatoase trebuie sa tii cont de cateva reguli:

-nu pleca nemancat de acasa pentru ca foamea te va ajunge din urma si vei fi tentat sa rontai orice

-daca simti nevoia unei gustari alege un fruct(nu mai multe)

-evita orice fel de fainoase: covrigi, covrigei, biscuiti, prajiturici, pufuleti

-refuza politicos orice „bunavointa” culinara a colegilor

-nu adauga zahar in cafea sau ceai- poti folosi un indulcitor natural (stevia)

-consuma in mod constant apa pe parcursul zilei

Ce iti poti lua la pachet?

Cateva exemple:

- Sandwich cu chifla integrala, salata verde, ardei gras, castravete, telemea desarata
- Sandwich cu chifla integrala, cateva bucati mai groase de mozzarela, rondele de rosii, frunze de busuioc.
- Lipie libaneza cu piept de pui la gratar, salata verde, ardei gras, castravete
- Salata 1 – frunze de spanac, frunze de salata verde, ardei gras, castravete, jumatate de avocado, 1-2 oua fierte, cateva seminte de bostan, lamaie
- Salata 2 – varza alba, varza rosie, morcov dat prin razatoare, piept de pui/curcan la gratar/cuptor, crutoane, dressing
- Salata 3 – salata verde, rucola, ardei, castravete, file de somon afumat, lamaie
- Orez integral cu legume si ciuperci sau piept de pui/curcan

Alegeti ideea si adaptati-o la preferintele dumneavoastra.

Ca gustari poti avea:

- Nuci, migdale, caju, seminte de bostan
- Fructe: mere, pere, prune, struguri
- Un iaurt/kefir
- Doua patratele de ciocolata neagra 85% cacao

Nu este scump sa mananci sanatos, este chiar mai costisitor sa comanzi mancare si nici nu stii ce mananci, nu stii ce calitate au legumele si carnea din mancare, nu stii ce cantitatea de ulei a fost folosita la preparare.
 
Programare