ROmedic Cabinete medicale Arad Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Arad

Odată cu urbanizarea, industrializarea și în cele din urmă cu globalizarea societății, individul este tot mai mult supus înstrăinării, stresului, contactul cu rădăcinile existenței sale naturale fiind de cele mai multe ori întrerupre în mod nenatural. În epoca comunicării ultrarapide omul a devenit necomunicativ. În ciuda apariției rețelelor de socializare de pe internet individul se simte tot mai însingurat, nesigur și vulnerabil. Deși cunoștiința se dublează tot la cinci ani omul trăiește într-o lume a necunoașterii față de sine și față de semenii lui.


Expus și izolat, omul se întreabă cum să facă față unei existențe tot mai solicitante într- un mediu care, deși se vrea prietenos, ultra-modern și științific, nu are în vedere în mod special eul său. În această lume impersonală, agresivă și artificială, psihologul este călăuza ce reface traseul spre tine, iar psihologia este știința după care acesta se ghidează. El te va ajuta să descoperi răspunsurile la întrebările tale, să-ți asumi riscuri calculate pe sinuosul drum al vieții.


Terapia Rational Emotiva si Comportamentala (sau pe scurt REBT, vine din lb. Engleza - Rational Emotive and Behavior Therapy) este prima forma de Psihoterapie Cognitiv- Comportamentala, al carei initiator a fost psihoterapeutul Albert Ellis .

 

Ideile fundamentale care stau la baza acestei abordari psihoterapeutice sunt:


(1) evenimentele de viata nu sunt responsabile in mod direct pentru tulburari, ci modul in care interpretam evenimentele de viata (adica felul in care gandim cu privire la evenimente) cauzeaza raspunsurile, reactiile noastre de la nivelul gandurilor (ex. ideea ca nu merit sa traiesc), reactiile noastre comportamentale (izolare si lipsa de comunicare), subiectiv-emotionale (ex. traire depresiva) si biologice (ex. cresterea tensiunii arteriale) .
(2) aceste ganduri prin care sunt interpretate evenimentele din viata pot fi identificate direct, in cazul gandurilor constiente sau indirect in cazul gandurilor inconstiente si care pot fi identificate prin indicatori comportamentali.
(3)I aceste ganduri odata identificate pot fi schimbate prin tehnici psihologice specifice.

 

REBT este un tratament psihologic bine validat stiintificatat pentru diverse forme de psihopatologie cat si pentru optimizarea performantelor.

 

REBT este preponderent focalizat identificarea gandurilor irationale care genereaza patologie si suferinta si inlocuirea acestora cu ganduri rationale care genereaza o stare de sanatate psihica.

 

Psihoterapia de acest tip va incerca sa modifice gandurile irationale si disfunctionale prin tehnici cognitive si raspunsurile dvs. la aceste ganduri prin tehnici comportamentale pentru a ajunge nu doar la a va simti bine, ci chiar a fi bine .

Sunteți sau ați fost pacientul nostru și considerați că serviciile noastre merită recomandate?

Atunci oferiți-ne o recomandare!
 
Programare