ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Psihologie Psihologie Bucuresti

DESPRE PSIHOTERAPIE


Psihoterapia este un proces de asistenta psihologica care are ca scop diminuarea sau eliminarea unor simptome, precum si reechilibrarea personalitatii in functie de unicitatea fiecarei persoane.


Psihoterapia are ca scop investigarea si intelegerea naturii conflictelor psihice care nu se poate realiza decat pe baza unei relatii interpersonale de calitate intre client si psihoterapeut.


Prin abordarea integrativa a psihoterapiei, clientul este prvit in complexitatea si unicitatea lui, unificand nivelele lui afective, comportamentale, cognitive, spirtuale si corporale astfel incat strategia psihoterapeutica sa fie una personalizata.


Totul in psihoterapie este sub umbrela confidentialitatii, exceptie facand situatiile in care siguranta pacientului sau ale altor persoane este pusa sub pericol si exista necesitatea imperioasa a informarii psihiatrului, a medicului de familie sau a persoanelor apropiate clientului, dar si in acest caz, sunt informatii care se vor transmite doar respectand protocolul incheiat cu clientul.


Cum iti dai seama ca ai nevoie de psihoterapie (ajutor de specialitate)?


De obicei persoanele aflate in aceste cazuri sunt in prima faza confuze, adica au incercat sa vada cum s-au descurcat si alte persoane in sitatiile lor, au vorbit probabil cu familia sau cu prietenii sau pur si simplu au dus pe piciare suferinta lor ascunzandu-se de cei din jur.
Cand suferinta nu inceteaza si devine invalidanta pentru functionarea ta acasa sau in societate, cand simti ca nici un lucru nu mai poti sa-l finalizezi sau tristetea si grijile te coplesesc fara motiv si fara putinta de a le face fata, este cazul sa apelezi la un ajutor de specialitate, la psihoterapie, trecand peste toate prejudecatile de genul „sunt nebun daca ma duc la terapie?!; ce o sa zica ceilalti?’; am sa ma fac de rusine!, etc”.

Nimic din toatea astea nu trebuie sa te opreasca si cel mai important lucru pentru tine pe care poti sa il faci in prima faza este sa constientizezi problemele tale si sa gasesti forta si curajul sa vii, pentru ca odata facut acest pas, va veni al doilea si apoi al treilea si uite asa esti deja pe drumul vindecarii tale.


Asa cum mergi la medic pentru o problema fizica, asa trebuie sa procedezi si pentru o problema psihica, sufletul tau merita la fel de multa atentie, ele coabiteaza in acelasi coprp si se influenteaza unele pe altele.
Ce nu este si ce este un psihoateapeut?


Un psiholog nu este un psihiatru, nu este homeopat, astrolog, vrajitor, preot, medic, asistent social, nu este un vecin sau un prieten care-ti vorbeste din experienta lui, el este o persoana care are o formare universitara si post universitara (master), este membru al Colegilor Psihologilor din partea caruia a primit certificate de atestare, este o personana care are mai multe formari si acreditatri la activ, cu investitii financiare si de timp in formarea sa profesionala, este o persoana dedicata muncii sale si mai ales este o persoana care vrea si poate sa te ajute cu conditia sa vrei sa fi ajutat.


Cine apeleaza la psihoterapie?


Sunt persoane care investesc in dezvolatea lor ca oameni de calitate, care sunt mistuiti de dorinta de a cunoaste si mai ales de a se cunoaste pe sine, care simt ca au resurse inca neexploatate, deci poti fi o persoana care functionezi bine, dar vrei mai mult din ceea ce-ti doresti tu de la viata si prin psihoterapie poti accesa noi deschideri dezvoltandu-te personal.


Poti fi o persoana care simti ca ai o problema, ai niste framantari care nu ti le poti explica si pe care vrei sa ti le rezolvi, esti o persoana care nu mai functionezi eficient ca alta data, esti coplesit de trairi nentelese pentru tine, in sfarsit esti o persoana careia ii pasa de sine, care vrea sa evolueze si care vrea sa functioneze bine.


Apelezi la terapie atunci cand:


- esti trist, depresiv si nu mai vezi nici o iesire din problemele tale,
- esti coplesit de ganduri, neliniste si frici nejustificate,
- esti confuz, ai stari care alterneaza si nu-ti gasesti echilibrul,
- ti-ai pierdut increderea in tine, simti ca nu mai ai repere, te simti abandonat de cei din jur,
- te simti respins, nefolositor, inadecvat,
- ai analizele medicale bune dar tu continui sa ai ameteli, sa simti ca te sufoci, ca-ti bate inima
prea puternic si neregulat, ca te trec toate transpiratiile si sa te simti mai tot timpul rau
- ai relatii proaste cu cei din jur sau te-ai retras intr-o carapace fara putinta de comunicare
- simti o timiditate sufocanta si intri in panica atunci cand trebuie sa vorbesti sau sa fi in multime
- ai pierdut pe cineva drag sau ai trecut printr-un divort, o separare sau o pierdere
- consideri ca viata ta sexuala s-a incheiat sau nu-ti mai gasesti placerea
- ai insomnii si te trezesti mai obosit decat la culcare
- nu reusesti sa-ti gestionezi pulsiunile (pentru jocuri, adictii, ticuri)
-ai tot felulul de fobii si frici carora nu le faci fata, etc.


PSIHOTERAPIE ONLINE


(http://ro.secondglobe.com/item/cabinet-psihologic-mihaela-comisel/)
Avantajele consilierii online
Unul din motivele pentru care am inteles reticenta de a merge la un psiholog chiar daca esti coplesit de probleme pe care nu poti sa le depasesti singur, este faptul ca nu ai incredere, dar si comoditatea. Lucrul acesta se datoreaza in primul rand educatiei pe care ai primit-o, a cercului de prieteni in care te invarti si nu in ultimul rand a societatii in care traiesti. Nu ai incredere pentru ca nu ai informatiile necesare, iar ca sa le ai, trebuie sa depui efort, trebuie sa-ti iei din timpul alocat altor lucruri pe care le consideri mai importante si uite asa, preferi mai degraba sa “duci pe picioare” suferinta sperand ca ea sa treaca de la sine!


De aceea m-am gandit ca daca tot am fost invadati de lumea asta virtuala, sa profitam de ea si in cazul acesta sa ai ocazia ca din intimitatea caminului tau sa poti interactiona direct la momentul care-l ai la dispozitie, fara sa mai depui efortul deplasarii si fara tracul care apare uneori “face to face”.


Consilierea online are avantajul ca o poti face la “un click distanta”, ca poate fi aproape la mii de kilometrii distanta. Actul terapeutic, ca poezia sau ca teatrul merg la sufletul omului si ele sunt eficiente doar in limba ta materna, de aceea este recomandata romanilor care traiesc in strainatate si care sunt nevoiti sa-si duca viata departe de familii, de prieteni, de apropiati, sa faca fata unor situatii stresate generate de adaptare, de noutate, de limba si de dor. Consilierea online se adreseaza in egala masura si persoanelor care nu se pot deplasa sau care nu au in localitatile lor un cabinet de psihoterapie.


Nu in ultimul rand, tineti cont ca procesul terapeutic indiferent de forma in care se face in plan real sau virtual, se desfasoara sub umbrela confidentialitatii, a lipsei de prejudecati, a respectarii unicitatii dvs. ca om si este insotit de buna credinta care trebuiesc sa fie reciproce.


ARII DE COMPETENTA:


Tehnici cognitiv comportamentale, tehnici de hipnoza clinică ericksoniană, elemente de psihoterapie analitică, tehnici de psihosomato-terapie, terapie corporală, terapie corporală, gestalt-terapie , programare neurolingvistică, tulburarea stimei de sine, complexe de inferioritate, emotivitate, depresie


SERVICII:


- psihoterapie cognitiv-comportamentala
- psihoterapie integrativa
- psihoterapie de cuplu, famile si copil
- consiliere psihologica
- psihoterapie individuala
- psihoterapie de cuplu
- psihoterapie de familie


CABINET DE PSIHOLOGIE - COMISEL MIHAELA


Psihoterapeut in psihoterapie cognitv-comportamentala si sub supervizare in psihoterapia integrativa, psihoterapia copilului, familiei si cuplului
Localitate: Bucuresti
Inregistrare cabinet: Str. Panduri, Nr. 17, Sectorul 5
CONTACT
Locatie punct de lucru:
- Clinica de Psihologie Integrativa PSIHOSUCCES - Mobil: 0721782889
(Program: joi 10-20), Str. Alba, Nr. 12 (Piata Regina Maria, Rond Cosbuc, tramvai 32 si amsina 117- 2 statii de la P-ta Unirea)
- Cabinet Medic de familie Irina Tudor - Mobil: 0721782889
- Clinica Psihosucces: Marti / Miercuri / Vineri 16-20 / Sambata 11-15)
Persoana de contact: Comisel Mihaela
Mobil: 0721782889
Email: mihaelacomisel@gmail.com
mcomisel_58@yahoo.com
Blog: miha58.wordpress.com
Facebook: Cabinet de psihologie Mihaela Comisel
Psihoterapie online pe skype: L-D: 17-22

Sunteți sau ați fost pacientul nostru și considerați că serviciile noastre merită recomandate?

Atunci oferiți-ne o recomandare!
 
Programare