Sunt specializată în psihoterapie individuală (adolescenți și adulți), în consilierea pacientului oncologic și a aparținătorilor acestuia, în evaluări clinice psihodiagnostice.
ROmedic Cabinete medicale București Psihoterapie Psihoterapie București

Psihoterapie în București

”Învinge durerea, râzi cât se poate căci tot la zi ajunge și cea mai lungă noapte”

Psiho-oncologia se defineşte ca un domeniu interdisciplinar care vizează teoretic şi practic, dimensiunile psihologice, sociale şi comportamentale ale cancerului.

Întotdeauna omul îşi imaginează moartea ca şi cum ar fi ceva ce se întâmplă altora. În momentul în care descoperă că şi el poate fi confruntat cu o astfel de experienţă limită îşi descoperă propria vulnerabilitate. Fiecare dintre cei confruntaţi cu boala şi moartea reacţionează într-un mod unic, dată fiind unicitatea persoanei. Cu toate acestea, cercetările efectuate asupra modului cum reacţioneză oamenii în faţa diagnosticului de cancer, cum acceptă şi se resemnează sau refuză ideea şi luptă împotriva bolii, au permis sistematizarea unor stadii ale reacţiilor emoţionale.

Asistenţa psihologică trebuie să fie la îndemâna pacienţilor sub cele mai diverse forme: grupuri de suport care să încurajezeze exprimarea emoţională, tehnici cognitive care să modifice percepţia bolii, a tratamentelor, a riscului operator, a imaginii corporale, tehnici comportamentale şi de imagerie dirijată care să reducă efectele secundare adverse ale tratamentului, tehnici de relaxare, de hipnoză, şi de control al durerii pentru diminuarea reactivităţii emoţionale şi a durerii fizice, consilierea stilului de viaţă sănătos şi a reinserţiei familiale şi socio-profesionale.

Când sentimentul de tristeţe depăşeşte limitele obişnuite şi atunci vorbim despre o tulburare, care afectează viaţa persoanei în toate domeniile: profesional, familial, relaţii interumane, psihoterapia este extrem de utilă.

Obiectivul psihoterapiei constă în realizarea unei schimbări a personalităţii clientului, care să-i permită o mai bună adaptare faţă de sine şi faţă de lume, realizarea unei sănătăţi mintale înalt calitative, capabile să asigure realizarea maximă a potenţialului uman al individului.

 Listă servicii:


Medici/terapeuți:

 
Programare