Care este legătura între ritmul circadian și dezvoltarea cancerului hepatic?

©

Autor:

Care este legătura între ritmul circadian și dezvoltarea cancerului hepatic?
Un studiu recent publicat în revista științifică Nature Communications a demonstrat că ritmul circadian poate preveni cancerul de ficat în experimentele realizate pe rozătoare.
Ritmul circadian este un sistem intern care funcționează 24/7 pentru a regla somnul, metabolismul și alte funcții esențiale organismului.

Echipa de cercetători implicați în studiu a identificat o proteină care inhiba buna funcționare a ritmului circadian și bloca celulele care au devenit mai apoi canceroase să îți desfășoare activitatea normală. În momentul în care oamenii de știință au corectat deficiența circadiană, celulele canceroase au început să moară.

Potrivit lui Kristin Eckel-Mahan, unul dintre cercetători, 50% dintre oamenii cu tumori ale ficatului au acestă proteină care funcționează defectuos.

Pe viitor, oamenii de știință doresc să afle cum pot preveni acest dezechilibru al ritmului circadian și dacă medicamentele care reglează ritmul circadian pot fi recomandate pentru a preveni dezvoltarea tumorilor.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 22-11-2018 | creare: 22-11-2018 | Vizite: 891
Bibliografie
Body clock researchers prevent liver cancer growth in mice, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/11/181108091241.htm
Incompatibility of the circadian protein BMAL1 and HNF4α in hepatocellular carcinoma. https://www.nature.com/articles/s41467-018-06648-6
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Femeile, mai afectate de tura de noapte decât bărbații
  • Expunerea constantă la lumină artificială ne poate afecta sănătatea
  • Perioada din zi a contactării unei infecții îi influențează evoluția
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum