Care sunt atitudinile de creștere a copiilor în cuplurile necăsătorite, cu venituri scăzute?

©

Autor:

Care sunt atitudinile de creștere a copiilor în cuplurile necăsătorite, cu venituri scăzute?
Studiul recent publicat în Journal of Marriage and Family evidențiază dinamica relațiilor de co-parenting în rândul cuplurilor necăsătorite cu venituri mici și diverse etnic. S-a constatat că peste jumătate (56%) dintre aceste cupluri manifestă relații pozitive de co-parenting, asociate cu rezultate benefice pentru copii, cum ar fi empatia crescută, siguranța emoțională și reducerea problemelor comportamentale.
Autorul principal, Susan Yoon de la Ohio State University, subliniază importanța colaborării și sprijinului reciproc între părinți în luarea deciziilor educaționale. Studiul, care a inclus 4.266 de cupluri necăsătorite cu copii preșcolari din opt orașe americane, a evaluat calitatea co-parentingului și percepția sprijinului reciproc între părinți. Dezvoltarea socio-emoțională a copiilor a fost măsurată prin întrebări adresate mamelor despre empatia, insecuritatea emoțională și problemele interne și externe ale copiilor.

Rezultatele studiului au identificat patru categorii de co-parenting, cu cel mai mare grup (Profilul 4 - 56% din eșantion) evidențiind co-parenting de calitate înaltă și percepții pozitive reciproce între părinți. Copiii din acest grup au prezentat cele mai bune rezultate. Contrar, copiii din categoriile cu percepții mai negative ale co-parentingului (Profilul 2 și 3) și calitate scăzută a co-parentingului (Profilul 1) au avut rezultate mai slabe.

Studiul subliniază importanța implicării ambilor părinți și acordului lor în relația de co-parenting pentru dezvoltarea copilului. De asemenea, relevă că părinții cu venituri și educație mai mari tind să manifeste mai mult sprijin reciproc în co-parenting. Yoon sugerează că asigurarea accesului la resurse financiare și materiale pentru părinții cu venituri scăzute ar putea sprijini dezvoltarea relațiilor de co-parenting de înaltă calitate.

sursa: News Medical

Data actualizare: 29-11-2023 | creare: 29-11-2023 | Vizite: 413
Bibliografie
More than half of low-income unmarried couples have positive co-parenting relationships, link: https://www.news-medical.net/news/20231127/More-than-half-of-low-income-unmarried-couples-have-positive-co-parenting-relationships.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: