Cartoful, sursă de proteine de înaltă calitate benefică pentru sănătatea mușchilor femeilor

Rezultatele au fost publicate în revista Nutrients.
Deși cantitatea de proteine întâlnite în cartofi este mică, izolarea proteinelor dintr-un număr mare de cartofi ar putea aduce anumite beneficii.
Participantele la studiu erau femei tinere în jurul vârstei de 20 de ani, care consumau proteine într-o doză zilnică recomandată de 0,8 grame de proteină pe kilogram corp pe zi. Acest lucru înseamnă aproximativ 60 g de proteine pentru femei și 70 g pentru bărbați.
Dintre toate participantele, s-a selectat un grup care trebuia să consume în plus un preparat de proteine din cartofi, în forma unui pudding, dublându-și astfel cantitatea de proteine consumată până la 1,6 g/kg/zi. Celălalt grup a primit un preparat placebo.
Rezultatele au arătat că femeile care au consumat în plus preparatul de proteine din cartofi aveau o rată mai mare la care mușchii sintetizau noi proteine, față de grupul placebo. Ele sugerează că doza zilnică recomandată de proteine este insuficientă pentru a păstra sănătatea musculaturii la femeile tinere. De asemenea, este surprinzător că o proteină derivată din plante, despre care se credea că este de o calitate mai slabă în comparație cu proteinele din animale, poate aduce beneficii.
Pentru a studia efectele ridicării de greutăți, echipa a instruit cele două grupuri de participante să facă exerciții doar pe un picior. La nivelul piciorului pe care s-a exersat, rezultatele au arătat că nu există beneficii aduse în plus de preparatul de proteine. Descoperirea sugerează că proteinele au un efect minor față de exercițiul în sine. Potențialul sportului de a determina sinteza de noi proteine în mușchi este mai mare decât administarea de proteine.
În concluzie, calitatea proteinelor din plante poate ajuta la sănătatea mușchilor.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 13-05-2020 | creare: 13-05-2020 | Vizite: 1512
Bibliografie
Potato power: Spuds serve high quality protein that's good for women's muscle: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/05/200505121719.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Dieta vegană duce la scădere în greutate și la îmbunătățirea sensibilității la insulină
- Cercetătorii vor să „înarmeze” legumele cu proprietăți antiinflamatorii
- O dietă nesănătoasă în adolescență este asociată cu probleme grave de sănătate mai târziu în viață
- Ce se întâmplă când 13.768 de oameni încep să mănânce mai conștient?
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.intră pe forum