ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Acupunctură Acupunctură Bucuresti

De ce acupunctura?

As putea sa incep pledoaria, si chiar asa fac, cu trimitere la aura magica, misterioasa, ezoterica a culturii Extremului Orient, prin care a razbatut pana la noi milenara istorie a medicinii traditionale chineze, istorie autentica, a carei valoare in slujba vietii e demonstrata prin insasi vechimea ei.

 

O lume complexa, profunda, in care toate aspectele vietii sunt fin impletite cu legile spirituale intr-un TOT unic Universal, asa cum incepe sa fie intrezarit si confirmat, in zilele noastre, de catre fizica cuantica.

 

Totusi, voi lasa deoparte poezia, pentru a pune sub reflectorul atentiei dvs, urmatoarele trei aspecte practice avantajoase care fac din acupunctura o alegere inteleapta:

 

1. Este o tehnica corporala manuala
Asa cum stim din viata de toate zilele, imbratisarea ne linisteste, atingerea pe umar sau pe brat de incurajeaza, strangerea de mana ne apropie, toate acestea ne ridica confortul emotional.
Intr-un climat de specialitate, de siguranta, tehnicile corporale de tratament (masajul terapeutic, terapia Cranio-Sacrala, Bowen, EET, etc) pe langa confortul emotional, aduc desigur si alte efecte specifice, pentru ca acceseaza structura noastra bio-energetica.
In mod particular, acupunctura declanseaza procesul de armonizare a structurilor noastre energetice complexe (meridiane si loji, fluide organice, organe interne), cu efecte benefice pentru foarte multe simptome fizice-organice, functionale si emotionale, pentru ca actioneaza fin, dar dirijat prin ac, pe punctele de comanda ale fiziologiei corporale.

 

2. Este o tehnica neinvaziva
Acupunctura nu repara o functie, un organ in detrimentul altor parti, pentru ca abordeaza fiinta in mod holistic (ca pe un tot unitar). Nu incarca toxic organismul si nu are efecte secundare nedorite. Reactiile si rezultatele terapeutice sunt individualizate, dar sunt rare cazurile in care nu se castiga nimic.

 

3. Este o procedura necostisitoare
Ea cere ceva timp si deschidere pentru acest fel de medicina, iar aici intram in zona subtila de atentie si responsabilitate fata de propria sanatate asumata.

 

Adaug, in incheiere, ca mai exista un aspect subapreciat, dar fabulos al acupuncturii: poate actiona preventiv, pentru conservarea starii de sanatate si evitarea dereglarilor. Cine a constientizat deja ca stilul de viata participa activ la o bunastare fizico-psiho-emotionala, are acum un nou instrument de mentinere si preventie, in ACUPUNCTURA.

 
Programare