ROmedic Cabinete medicale Suceava Cabinete Nutriție și dietetică Nutriție și dietetică Suceava

Cardiologia

Centrul medical și de tratament INTERCARDIODIAB s-a nascut din convingerea noastră că oamenii merită toată îngrijirea și atenția noastră.
Trăim într-o societate agresivă şi într-un mediu în continuă schimbare, iar fiecare dintre noi riscă să dezvolte o boală cardiovasculară de-a lungul vieţii. Gradul de risc diferă de la o persoană la alta datorită unui număr de factori.
O parte din factorii de risc cardiovasculari cum ar fi istoricul familial de boală cardiovasculară sau predispoziţia genetică nu pot fi controlaţi.
Vestea bună este că majoritatea factorilor de risc cardiovasculari pot fi controlaţi:
• nivelul de colesterol,
• fumatul, tensiunea arterială,
• dieta şi activitatea fizică.
Controlul factorilor de risc se poate realiza prin modificarea stilului de viaţă și, la nevoie, prin terapie medicamentoasă pe care le veţi stabili împreună cu medicul cardiolog.
Vă oferim următoarele servicii:
• Consultații de specialitate cardiologie
• Ecocardiografie
• Electrocardiografie
• Test de efort
• Holter TA/ ECG
• Electrocardiografia
Metodă de investigație a funcțiunilor inimii prin înregistrarea grafică a tensiunii și a curenților electrici care însoțesc activitatea mușchiului cardiac.
• Ecocardiografie
Ecocardiografia este tehnica de explorare prin imagerie a activității inimii cu ajutorul ultrasunetelor.
• Examenul Doppler cardiac / ecocardiografie
Acest tip de ecocardiografie permite studierea mișcărilor sângelui între diferitele cavități cardiace. El este solicitat atunci când se bănuiește o comunicare anormală între artrii și ventricule, sau o anomalie de funcționare a valvelor cardiace (îngustarea sau insuficiență valvulară).
Ecocardiografia (ecografia inimii) aduce informații mult mai exacte referitoare la dimensiunea cavităților cordului, hipertrofie, anomalii valvulare și congenitale și acolo unde este ușor accesibilă, înlocuiește radiografia toracică în evaluarea afecțiunilor cardiace.
• TESTUL DE EFORT
Metodă neinvazivă de identificare prin ultrasonografie a zonelor miocardului care nu se contractă corespunzator atunci când un pacient cu boală a arterelor coronare depune efort sau primește medicamente vasodilatatoare (ex. dipiridamol). Aceste zone sunt folosite ca markeri ai obstrucției în arterele coronare. Testul de efort este o investigatie folosită de către cardiologi (și nu numai) pentru a evalua funcția cardică, în special în raport cu efortul fizic. Arterele îngustate asigură un flux de sânge mai redus miocardului, și deci mai puțin oxigen; în timpul efortului fizic nevoia de oxigen este crescută și din combinația acestor factori pot să apară simptome și modificări EKG care să sugereze existența unei afecțiuni coronariene.
TESTUL DE EFORT se efectuează pentru identificarea ischemiei, ca factor cauzal al unei disfuncții reversibile persistente, precum și pentru determinarea viabilității miocardului akinetic.
• Holter ECG
Un monitor Holter este un dispozitiv care înregistrează în mod continuu ritmul inimii în timpul activităților de zi cu zi, de obicei pe o perioadă de 24 ore. Mai este numit și "electrocardiograma ambulatorie", fiind identică cu cea clasică, cu o singură deosebire că aparatura nu este fixă ca în cabinetul de cardiologie, ci este mobilă - o purtați cu dumneavoastră.
Monitorul Holter înregistrează ritmul inimii prin intermediul unor electrozi plasați pe piept. Electrozii sunt senzori mici cu folie adezivă conectați prin fire de un monitor.Monitorizarea Holter va ajuta să aflați cum răspunde inima dumneavoastră la activitatea normală sau la folosirea anumitor medicamente
De ce se face monitorizarea Holter ECG ?
Există multe motive pentru care medicul poate solicita acest test :
• pentru a ajuta la detectarea bătăilor neregulate ale inimii (aritmii cardiace)
• pentru a ajuta la evaluarea durerii toracice
• pentru a ajuta la verificarea activității inimii după un atac de cord
• pentru a ajuta la verificarea activității inimii după ce a fost introdus un stimulator cardiac
• pentru a ajuta la verificarea efectului folosirii unor anumite medicamente
• pentru a ajuta la descoperirea cauzelor anumitor simptome, cum ar fi dificultăți de respirație, amețeli, stare de confuzie sau lesin
• HOLTER TENSIUNE ARTERIALĂ
Monitorizarea ambulatorie a tensiunii arteriale sau Holterul de tensiune arterială presupune măsurarea tensiunii arteriale la intervale regulate de timp și înregistarea valorilor măsurate pe durata a 24 de ore sau mai mult, atunci când pacientul se află în viața de zi cu zi și nu în condiții de cabinet sau de spital. Această investigație oferă astfel medicului informații despre valorile tensionale ale pacientului pe tot parcursul unei zile normale de activitate, fiind astfel surprinse atât momentele mai liniștite cât și momentele mai stresante din viața pacienților.
Monitorizarea Holter TA este recomandată în primul rând pentru diagnosticarea și evaluarea severității hipertensiunii arteriale (valorilor tensionale crescute) permanente sau oscilante care apar pe parcursul unei zile și care nu sunt surprinse în timpul unei consultații cardiologice.
De asemenea, în cazul pacienților care prezintă simptome precum cefalee (durere de cap), amețeli sau tulburări de vedere, monitorizarea Holter TA este utilă pentru evidențierea oscilațiilor tensionale care stau la baza acestor simptome.
La pacienții care urmează deja un tratament antihipertensiv, monitorizarea Holter TA sistematică este utilizată pentru evaluarea eficienței acestuia sau pentru determinarea apariției unor efecte secundare.
Consultațiile sunt oferite de:
Dr. MIHAI CRETEANU
Medic primar cardiologie și boli interne
Doctor în medicină
Dr. ROBERTO HARET
Medic primar cardiologie intervențională
DR. CIPRIAN MITRIC

Medic specialist cardiologie

DR. ALEXANDRA IOVOAIA

Medic specialist cardiologie

DR. OANA GIRIGAN

Medic specialist cardiologie


Pentru Programari
Luni - Sambata: 10.00 - 18.00
0371 144029 / 0742 633424

 
Programare