ROmedic Cabinete medicale Cluj-Napoca Ecografie Ecografie Cluj-Napoca

Ecografie în Cluj-Napoca

Ecografia este o procedura neinvaziva care aduce o multitudine de informatii despre organele si sistemele corpului uman, usor de utilizat pentru screening-ul, diagnosticul diferitelor afectiuni.

De asemenea aceasta poarta si denumirea de explorare ultrasonografica sau sonografie fiind o metoda imagistica ce foloseste unde sonore cu frecventa inalta pentru a produce imagini ale organelor interne.

Cum trebuie sa ne pregatim pentru ecografia abdominala?

Ecografia se poate face fara o pregatire prealabila numai in conditii de urgenta. Pentru o examinare ecografica reusita, trebuie ca in ziua in care mergi sa faci ecografia, sa nu mananci nimic, deoarece intestinele se umplu cu aer care ingreuneaza vizibilitatea, reducand rezolutia imaginii. Tratamentul cu insulina trebuie anuntat in prealabil, deoarece insulina poare reduce glicemia atunci cand este administrata pe stomacul gol. La diabetici se recomanda o dieta lichida. Consuma lichide negazoase, 1-1,5l. Este foarte important sa nu urinezi decat dupa examinare.

Ce presupune examinarea prin ecografie abdominala?

Doctorul sau tehnicianul aplica un gel special pe zona investigata apoi va incepe sa maseze pe toata suprafata abdomenului cu instrumentul mobil anexat aparatului. Pe ecranul ecografului va aparea imaginea organelor interne din diferite unghiuri. Este important sa anunti medicul daca simti vreo durere atunci cand se exercitata presiune asupra unei anumite zone, in dreptul unui anumit organ.

Exista riscuri in timpul ecografiei abdominale?

Acest tip de consultatie nu presupune niciun risc.

La ce interval de timp se primesc rezultatele?

Daca ecografia abdominala este facuta de un medic, poti primi pe loc rezultatele preliminare. Totusi, exista si situatii in care aceasta consultatie este efectuata de catre un tehnician care nu va fi in masura sa faca niciun fel de interpretare.

La Centrul Medical Medsan primesti pe loc un raport al ecografiei abdominale sau tiroidiene.

Examinarile se efectueaza in baza programarilor ! Va rugam sa va adresati receptiei Centrului !

 
Programare