ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Geriatrie și gerontologie Geriatrie și gerontologie Bucuresti

Sanatatea sistemului musculo-scheletal

In zilele noastre petrecem putin timp in aer liber, facem putina miscare si poate ca nu reusim sa avem o dieta echilibrata. Pentru unii dintre noi aparitia unor afectiuni implica si tratamentul cu diverse medicamente. Odata cu trecerea anilor pare mai dificil de mentinut greutatea optima.Toate acestea pot influenta sanatatea oaselor si a muschilor (sistemul musculo-scheletal), cu implicatii pe termen lung.

 

La sanatatea sistemului musculoscheletal contribuie echilibrul mai multor elemente, nivelul acestora in sange putand fi masurate prin analize de laborator. Printre acestea enumeram:

 

  • Calciul total, Fosforul
  • Fosfataza alcalina
  • PTH (parathormonul)
  • Creatinina
  • Vitamina D (25 OH Vitamina D)

Vitamina D este esentiala pentru absorbtia intestinala a calciului, pentru reglarea nivelurilor calciului si fosforului sanguin, avand un rol esential in sanatatea musculoscheletala si dentara. Forma activa a vitaminei D este in relatie cu parathormonul (PTH, hormonal secretat de glandele paratiroide), astfel incat atunci cand valoarea vitaminei D este insuficienta sau deficienta, valoarea PTH creste.

Centrul Medical Panduri va sta la dispozitie, prin punctele sale de recoltare, precum si prin laboratoarele sale, pentru verificarea unora dintre parametrii care contribuie la sanatatea sistemului musculo-scheletal.

Pentru a afla mai multe despre riscul de osteoporoza si pentru evaluare va puteti adresa medicilor specialisti Endocrinologie din cele doua clinici: dr Parlog-Cristian Loredana (clinica Panduri), dr Dobrescu Ruxandra si dr Coles Diana (clinica Arcul de Triumf).

Pentru programari recoltare sau consultatie puteti suna la numarul de telefon 0219901

  •