ROmedic Cabinete medicale Timisoara Medicină alternativă și naturistă Medicină alternativă și naturistă Timisoara

Medicină alternativă și naturistă în Timisoara

website – www.actdt.ro
https://www.facebook.com/acupuncturasujok.timisoara

 

Aceasta metodă Su Jok, aplicată corect in cadrul cabinetului de terapie alternativa are rezultate imediate, fiind o sistematizare modernă a reflexologiei si acupuncturii. Descoperită şi perfecţionată în ultimii ani de catre Prof. Dr. Park Jae Woo, microacupunctura coreeana Su Jok  este considerată o adevarată ştiinţă, fiind practicată în prezent în multe ţări din întreaga lume.

Microacupunctura  Su Jok (coreeana) reuneşte în teoriile sale cele mai cunoscute terapii orientale:

                                                        

Microacupunctura coreeana Su Jok este o metodă eficientă care utilizează sistemul de energie al organismului uman (meridiane, chakre) precum şi zonele de corespondenţă ale organelor şi sistemelor organismului la nivelul mâinilor şi picioarelor şi în alte părţi ale corpului – urechea (auriculoterapia).

                                                                                         

Tratamentul prin presopunctura (acupunctura fara ace) determină disparitia unor simptome care nu sunt legate de boala tratată, explicatia fiind oferita de insusi modul de actiune al presopuncturii, care urmareste corectarea disfunctiei energetice care stă la baza simptomatologiei.

 Înainte de a se manifesta în plan morfologic şi patologic, orice boală se manifestă ca un dezechilibru al circulaţiei energetice. Scopul principal al presopuncturii Su Jok este de a restabili echilibrul energetic.

   Avantajele microacupuncturii 

Microacupunctura poate fi efectuata fara ace, actionand asupra punctelor de acupunctura prin diverse alte metode: culoare, presopunctura, magneti, instrumente de terapie.

                                                                                                                                           

                           

Terapie alternativa Su Jok

 

Disciplina fundamentală a medicinei tradiţionale  orientale, microacupunctura este cea mai larg acceptată dintre tehnicile orientale de tratament. Faţă de alte metode, microacupunctura  are rezultate imediate, mai ales în dureri acute, unele netratabile prin mijloacele clasice.

Presopunctura  poate deveni o veritabilă artă a vindecarii bolilor cronice şi chiar a unor probleme psihice, cum ar fi stresul sau toxicomania. Nenumarate studii clinice au demonstrat eficienţa microacupuncturii.

Stimularea cu precizie maximă a punctelor de acupunctură are ca scop reechilibrarea fluxului energetic al organismului şi în medicina coreeana, se înscrie în cadrul unui tratament complex, care presupune prescripţii medicale, un anumit stil de viata, regim alimentar şi un program de exerciţii fizice, de exemplu tai chi, yoga, qi qong etc.

Potrivit tradiţiei medicale orientale, când Qi circulă nestingherită prin meridianele de acupunctura, echilibrul energetic se află în perfectă stare şi omul este sănătos. Cel mai mic blocaj în această curgere neîntreruptă provoacă dezechilibre fizice, emoţionale şi spirituale care se traduc prin boală.

Pentru restabilirea echilibrului, microacupunctura acţionează asupra punctului de „tonifiere” sau, dimpotrivă, de „dispersie” al meridianului implicat. Stimularea punctelor de acupunctura  restabileşte circulaţia energetică, prevenind dezvoltarea bolilor. Punctele de acupunctura asupra cărora se acţionează nu corespund în mod necesar zonelor dureroase.

În acupunctura, ca şi în alte terapii orientale, consultaţia este diferită de cea clasică. De diagnosticarea corecta depinde eficacitatea tratamentului. In acupunctura  medicul dispune de mai multe metode de diagnosticare: anamneza- observarea pacientului, ascultarea, olfactia si palparea si masuratorile energetice.

In presopunctura medicul se interesează atat de boală cat şi de individualitatea pacientului. Interesul terapeutului se axează de asemenea si pe prevenirea apariţiei bolii. Important este însă că microacupunctura, ca tratament de bază sau în combinaţie cu alte terapii, dă rezultate într-o serie întreagă de boli. Microacupunctura este apreciată în intreaga lume  pentru eficacitatea cu care tratează durerea, de la artrite reumatismale şi migrene până la afectiuni musculare sau dureri de coloana vertebrală.

Toxicomanie. Studii ştiinţifice riguroase efectuate au aratat  că prin microacupunctură  se pot obţine rezultate absolut spectaculoase în lupta împotriva alcoolismului şi a fumatului.

Anestezie. Este, fără îndoială, aspectul cel mai spectaculos al microacupuncturii . Se obţin bune rezultate prin microacupunctura şi in stomatologie.

Revitalizare. Microacupunctura  este indicată în stări de epuizare generală prelungită, atât fizică cât şi psihică. Studii ştiinţifice au scos în evidenţă influenţa presopuncturii asupra activităţii cerebrale, pe care o stimulează, obţinându-se un efect revigorant.

Eficacitatea tratamentului de microacupunctura  (mai ales în cazul durerilor) se pot produce imediat. În alte cazuri, ele apar abia după un interval de timp. Pacientul poate resimţi o stare de somnolenţă sau, dimpotrivă, de revitalizare. Totul depinde de natura punctelor de acupunctură stimulate (tonifiere sau dispersie). Uneori, simptomele pot părea că se agravează, pentru a dispărea mai apoi încetul cu încetul in tratamentul de microacupunctura 

De-a lungul timpului, microacupunctura  a reusit sa trateze numeroase afectiuni de ordin fizic si psihic. In societatea actuala, in care stresul este factorul principal care sta la baza afectiunilor precum: obezitatea, insomniile, indigestia etc., microacupunctura  este una dintre cele mai eficiente metode de tratament alaturi de terapia cu plante, reflexoterapia, masajul terapeutic, datorita beneficiilor sale asupra organismului uman.

Daca suferi de obezitate solutia este microacupunctura . Astfel, prin microacupunctura  se va inhiba centrul de foamei si se vor stimula functiile celorlalte organe. Pe langa tratamentul de microacupunctura  este nevoie si de o alimentatie sanatoasa  si de putina miscare.

Insomnia este des intalnita la adultii intelectuali, care ocupa posturi de conducere si intampina situatii neprevazute, care ii implica foarte mult. Microacupunctura actioneaza pe punctele specifice energiilor in cauza in aceasta situatie, si stabilizeaza echilibrul necesar.

Numeroase studii au demonstrat ca microacupunctura are efecte mult mai benefice asupra reumatismului decat alte metode de tratament. In aceste cazuri, tratamentele de microacupunctura  sunt personalizate, in functie de zona cu probleme a pacientului.

Si migrenele sunt tratate cu ajutorul microacupuncturii , iar durata tratamentului este in functie de gravitatea afectiunii.

Microcupunctura  are efecte benefice si in cazurile durerilor musculare si articulare, durerilor cardiace, durerilor menstruale etc. De asemenea, afectiunile sistemului cardiovascular (precum: hipertensiunea arteriala, tensiunea oscilanta, palpitatiile, circulatia proasta) si ale celui respirator (rinite, alergii, sinuzite, astm etc.) pot fi tratate cu ajutorul microacupuncturii .

Tulburarile menstruale, infertilitatea, lipsa libidoului, chisturile, nodulii, tumorile, diabetul sau dezechilibrale hormonale, toate pot fi tratate cu ajutorul microacupuncturii.

Din punct de vedere psihic, putem trata prin microacupuncturaanxietatea, depresia, timiditatea, fobiile, atacurile de panica, obsesiile, furia etc. Astfel, daca ai o problema de sanatate de ordin psihic, poti urma un tratament de Terapie Su Jok.

Tratamentul prin microacupunctura constituie metoda de elecţie pentru reglarea circulaţiei energiei în organism.  În foarte multe boli, microacupunctura este de preferat oricărei alte metode, ea având avantajul de a nu face rău în alte părţi, cand e practicată de medicii specialişti şi de a rezolva boala la origine.

De asemenea, microacupunctura  tratează boala existentă (terapie curativă) în momentul prezentării la medic, previne apariţia altor boli (profilaxie; un organism bine echilibrat energetic se îmbolnăveşte mult mai greu decât unul dezechilibrat). Microacupunctura poate trata cauza care a dus la apariţia bolii (tratament etiologic – prin rezolvarea dezechilibrelor de fond, datorită cărora a apărut boala). Pe de altă parte şi deloc neglijabil, microacupunctura este un tratament mult mai puţin costisitor decât cel medicamentos sau chirurgical.                                                                                     

 Moxibustia este o tehnica specifica medicinei traditionale chinezesti utilizata in tratarea bolilor reumatismale, nevralgiilor, afectiunilor cauzate de frig si  umezeala utilizând moxe de diferite tipuri.

Moxibustia se poate practica in combinatie cu alte metode de terapie alternativă/complementară cum ar fi reflexoterapia şi presopunctura.
Particularitatea moxibustiei consta in apropierea unei moxe de piele, batoane care contin o planta medicinala chinezeasca uscata. Batonul se aprinde, incalzind zona unde este aplicat. De asemenea, specialistii spun ca se pot folosi si moxele care încălzesc punctul de acupunctura, de la distanţa de 2- 3 cm. Persoanele care sufera de boli provocate de un deficit de energie pot beneficia de moxibustie şi în mod special persoanele mai în vârstă.

 

Persoanele care au probleme cu articulatiile sau sufera de spondiloza cervicala pot beneficia de utilizarea moxelorDurerile localizate in diferite parti ale corpului se preteaza la moxibustie. Daca se doreste tonifierea generala a organismului, reincarcarea lui in situatii de epuizare, de astenie, tratamentul prin moxibustie este recomandat. Moxa, batonul de planta uscata, se aprinde, incalzind zona unde este aplicata. Prin ardere, planta medicinala degaja o energie calorica binefacatoare, cu valori terapeutice importante, deoarece alunga umezeala si frigul care au patruns in corp.  Moxibustia prezinta virtuti tonifiante si regenerative deosebite datorita energiei degajate prin arderea plantei respective, care are caracteristici apropiate de energia biologica, cea produsa de corpul uman.

Fitoterapia – utilizarea plantelor medicinale în scop terapeutic – are o vechime de mii de ani şi o eficienţă deja dovedită. Fitoterapia, ca şi medicina tradiţională , utilizează produsele naturiste sub formă de celule stem, în care substanţele biologic active acţionează sinergic.

Fitoterapia face parte din categoria terapiei alternative.

 

 

Medicina Preventiva

Pentru a obține efectul maxim al substanțelor care se găsesc în plantele medicinale se pot utiliza diferite procedee de preparare, cum ar fi infuzia, decoctul, maceratul. Fitoterapia modernă studiază compoziţia chimică a plantelor în laboratoarele farmaceutice şi argumentează ştiinţific utilizările tradiţionale ale unor plante. Tratamentul cu produse naturiste– fitoterapia, dă rezultate foarte bune în afecţiunile uşoare, funcţionale sau în stadiile incipiente ale bolilor. În bolile cronice, în care a apărut deja afectarea organică, fitoterapia are un rol adjuvant şi poate contribui la o parţială reversibilitate a simptomelor sau leziunilor.

Efectele fitoterapeutice ale plantelor se instalează în timp şi necesită o administrare prelungită – de la 2-3 săptămâni la câteva luni, în funcţie de gravitatea şi vechimea bolii, reactivitatea organismului şi perseverenţa bolnavului în a urma tratamentul. În cazul bolilor foarte grave, tratamentul fitoterapetic poate dura şi 2-3 ani, urmând o schemă terapeutică indicată de medic. Separarea de natură aduce un sentiment de înstrăinare şi este începutul bolilor fizice si emoţionale.

Tratamentul pentru obezitate in medicina alternativa, restabileste echilibrul endocrin si metabolic si normalizeaza functiile organelor si ale sistemelor afectate, ceea ce reduce surplusul de tesut adipos si ajuta pacientul sa slabeasca sanatos.

Tratamentul fitoterapeutic are menirea să restabilească echilibrul dintre om şi univers, existent la un moment dat.

Pentru a obţine vindecarea, pacientul trebuie să respecte indicatiile fitoterapeutice si sa se trateze singur mai departe, reintrând în armonia cu natura.Listă servicii:


Medici/terapeuți:

 
Programare