ROmedic Cabinete medicale Timisoara Kinetoterapie, Medicină fizică și de reabilitare Kinetoterapie, Medicină fizică și de reabilitare Timisoara

Kinetoterapie, Medicină fizică și de reabilitare în Timisoara

 

 

Kinetoterapia sau terapia prin miscare reprezinta un tip de gimnastica medicala, care prin intermediul unor tehnici si metode, duce la restaurea unor functii pierdute sau a deficientelor  unor segmente ale corpului uman, afectate de boala sau de traumatisme. Orice leziune, fie ea degenerativa sau traumatica, cronica sau acuta, creaza o stare incapacitate motorie prin limitari ale miscarilor cotidiene. Scopul kinetoterapiei este de a restaura capacitatea functionala.

Kinetoterapia o aplicam în urma unei evaluari  functionale a capacitatii sau a limitarilor pacientului. Metodele si exerciiile pe care le utilizam în procesul de recuperare sunt stabilite în funcie de de tipul de afectiune cu care a fost diagnosticat pacientul, precum si de gradul de suportabilitate al acestuia. Astfel, cream un program individualizat de kinetoterapie pentru fiecare pacient, în asa fel încât sa tratam afeciunea deja instalata si sa prevenim evolutia acesteia. Monitorizam pacienii în mod continuu pentru reusita tratamentului prin kinetoterapie.

Rezultatele Kinetoterapiei sunt :

Centrul de Recuperare Medicala Tadlife  prin Kinetoterapie si Fizioterapie, vine in sprijinul pacientilor prin programele de preventie si tratament al principalele boli care provin din stilul de viata negativ al omului modern. Pentru cele mai bune rezultate, imbinam medicina alopata cu terapiile medicinii alternative si complementare, obiectivul fiind imbunatatirea starii de sanatate a fiecarui pacient care apeleaza la serviciile centrului noastru.

Utilizam terapia alternative coreeana Su Jok, alaturi de alte proceduri fiziokinetoterapeutice, tratand astfel cu succes afectiuni: ortopedice, neurologice, circulatoriii, reumatimale, respiratorii, nevroze-neuroastenii, migrene, boli de nutitie, diabet, osteoporoza, preventie si ameliorare in boala Parkinson, boala ulceroasa, bronsita cronica, aritmii, bola hipertensiva si altele.

Recuperare medicala pentru copii si adultii cu dizabilitati

                                                            

Centrul Medical Tadlife pune la dispozitia pacientilor tratamente complexe de recuperare medicala constand in kinetoterapie pentru copii si adulti, masaj terapeutic, electroterapie si consiliere psihologica, si in mod special pentru cei cu dizabilitati (afectiuni neurologice, sindroame genetice etc).

Scopul urmarit este reprezentat de recuperarea afectiunilor neurologice, ortopedice, reumatologice sau legate de chirurgia reparatorie.

Dezvoltarea copiilor cu dizabilitati este o adevarata provocare atat pentru parinti, cat si pentru specialistii care studiaza cauzele care determina aceste nevoi speciale. De-a lungul timpului s-au dezvoltat mai multe tipuri de terapii care vin in sprijinul pacientilor, terapii alternative menite sa contribuie la o dezvoltare armonioasa a acestor persoane.

Terapiile alternative sunt instrumente de lucru pentru dezvoltarea copiilor cu dizabilitati si recuperare adultilor cu dizabilitati. De-a lungul timpului s-au dezvoltat mai multe tipuri de terapii care vin in sprijinul pacientilor, terapii menite sa contribuie la o dezvoltare armonioasa a acestor persoane. Terapiile alternative pentru dezvoltarea copiilor si adultilor cu dizabilitati sunt: terapia prin muzica, dans, presopunctura, reflexoterapia, magnetoterapia, fitoterapia.Listă servicii:


Medici/terapeuți:

 
Programare