Cercetările dezvăluie impactul exercițiilor de rezistență asupra moleculelor biologice ale animalelor și oamenilor

©

Autor:

Cercetările dezvăluie impactul exercițiilor de rezistență asupra moleculelor biologice ale animalelor și oamenilor
Un studiu recent, publicat în revista Nature și condus de membrii facultății din Departamentul de Medicină al Universității Colorado, face parte dintr-un efort național de cercetare care urmărește să înțeleagă mai bine modul în care activitatea fizică îmbunătățește sănătatea și previne bolile. Cercetarea a explorat „dinamica temporală a răspunsului multi-omic la antrenamentul de anduranță”, observând efectele a opt săptămâni de antrenament asupra șoarecilor tineri, adulți, de ambele sexe. A fost constatat că toate țesuturile testate au răspuns la antrenament, inclusiv cele care nu sunt asociate în mod normal cu mișcarea, indicând o adaptare a peste 35.000 de molecule biologice la exercițiile de rezistență.
Cercetarea a relevat diferențe semnificative între răspunsurile moleculare ale șoarecilor masculi și femele, depășind așteptările inițiale ale cercetătorilor. Acest lucru subliniază necesitatea unei viziuni cuprinzătoare asupra impactului antrenamentului de rezistență, tratând în mod egal ambele sexe, aspect adesea neglijat în studiile anterioare.

Studiul este susținut de Consortiumul Molecular Transducers of Physical Activity (MoTrPAC) și finanțat de National Institutes of Health. Acesta vizează identificarea impactului exercițiilor fizice asupra moleculelor biologice și îmbunătățirea înțelegerii modului în care activitatea fizică contribuie la sănătatea țesuturilor și organelor corpului.

În cadrul unui interviu, Wendy Kohrt, profesor distins în Divizia de Medicină Geriatrică și lider al efortului de cercetare, a subliniat că deși beneficiile exercițiilor fizice sunt bine cunoscute, mecanismele specifice prin care acestea acționează rămân insuficient înțelese. Aceasta a evidențiat că studiul actual reprezintă un pas important în dezvoltarea bazei de dovezi care va permite prescrierea exercițiilor fizice ca tratament pentru anumite afecțiuni.

Rezultatele acestui studiu, alături de cercetările umane în curs, care vor implica până la 1.600 de adulți și aproximativ 300 de adolescenți, vor contribui la elaborarea unor ipoteze plauzibile despre modul în care semnalele moleculare pot fi implicate în diverse condiții de sănătate sau boli ce ar putea beneficia de pe urma exercițiilor regulate. Aceste descoperiri vor fi esențiale pentru dezvoltarea viitoarelor strategii de tratament și prevenție.

sursa: News Medical

Data actualizare: 24-05-2024 | creare: 24-05-2024 | Vizite: 140
Bibliografie
Study reveals endurance exercise's impact on the biological molecules of animals and humans, link: https://www.news-medical.net/news/20240522/Study-reveals-endurance-exercises-impact-on-the-biological-molecules-of-animals-and-humans.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Antrenamentul de rezistență, aproape obligatoriu pentru o îmbătrânire sănătoasă
  • Bărbații și femeile reacționează diferit în cadrul competițiilor sportive fără audiență
  • Antrenamentul de rezistență și restricția calorică ar putea ajuta la reducerea greutății corporale
  •