Cercetătorii au analizat efectele consumului de cafea și ceai asupra riscului de deces

©

Autor:

Cercetătorii au analizat efectele consumului de cafea și ceai asupra riscului de deces

Într-un studiu recent publicat în revista BMC Medicine, cercetătorii au analizat relația dintre consumul individual și combinat de cafea și ceai și mortalitatea din toate cauzele, precum și decesele cauzate de cauze specifice, cum ar fi cele cauzate de afecțiuni digestive, respiratorii și cardiovasculare.
Ceaiul și cafeaua sunt esențiale în alimentația și stilul de viață al oamenilor din întreaga lume. Numeroase studii au analizat relația de cauzalitate dintre conținutul de cofeină al celor două băuturi și riscul de boli și mortalitate. Rezultatele au fost însă neconcludente, unele sugerând o relație inversă între consumul de cafea și mortalitate, iar altele găsind o corelație între cel mai mare risc de mortalitate și consumul intermediar de cafea.
În studiile care au analizat interacțiunile dintre ceai și cafea s-a observat o scădere a incidenței demenței și a accidentului vascular cerebral. Studiile care au analizat interacțiunile dintre cele două băuturi și mortalitate au constatat că consumul de ceai verde și cafea împreună crește riscul de diabet de tip 2. Dar multe dintre aceste constatări fie provin din eșantioane de dimensiuni mici, fie nu pot fi aplicate la întreaga populație mondială.


Studiul actual, pentru a examina asocierea dintre mortalitate și consumul individual și combinat de ceai și cafea, a utilizat o analiză de stratificare care a luat în considerare o serie de factori de bază, alegerile privind stilul de viață și istoricul bolilor cronice. Datele au fost preluate dintr-o cohortă longitudinală, bazată pe populația britanică, Biobank.


Potrivit rezultatelor, persoanele care beau între două și patru cești de ceai și nu mai mult de una-două cești de cafea în fiecare zi au un risc de mortalitate cu 22% mai mic decât cele care nu beau nici ceai, nici cafea. O legătură inversă similară a fost observată pentru riscul de mortalitate asociat cu afecțiunile digestive, respiratorii și cardiovasculare.

sursa: News Medical
foto: igra.design/Shutterstock


Data actualizare: 24-11-2022 | creare: 24-11-2022 | Vizite: 249
Bibliografie
The separate and combined associations of coffee and tea consumption with all-cause and cause-specific mortality, link: https://www.news-medical.net/news/20221122/The-separate-and-combined-associations-of-coffee-and-tea-consumption-with-all-cause-and-cause-specific-mortality.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Cafeaua combate mahmureala
  • Expunerea prenatală la cofeină nu influențează IQ-ul copilului
  • Consumul crescut de cafea ar putea reduce riscul de scleroză multiplă
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum