Cercetătorii au descoperit cum să transferi informații în creier

©

Autor:

Cercetătorii au descoperit cum să transferi informații în creier

Transferul cunoștințelor direct în creier ar putea fi realizat în viitorul apropiat la fel de ușor precum adormitul.

Cercetătorii de la Laboratoarele HRL din California susțin că au dezvoltat un simulator care poate transfera informații direct în creierul unui om, învățându-l astfel lucruri noi într-o perioadă foarte scurtă de timp.

 

Aceștia au studiat semnalele electrice din creierul unui pilot antrenat și apoi au transferat datele unor începători care au învățat să piloteze un avion într-un simulator de zbor.

 

Studiul, publicat în revista „Frontiers in Human Neuroscience”, a constatat că subiecții care au primit stimuli electrici către creier prin intermediul unor electrozi și-au îmbunătățit abilitățile de pilotare și au învățat mai bine într-un procent de 33% față de grupul placebo.

 

Sistemul nostru este unul dintre primele de acest gen. Este un sistem de stimulare a creierului.” a declarat doctorul Matthew Phillips.

 

Deși pare din domeniul fantasticului, există o bază științifică care a permis dezvoltarea sistemului.  „Sarcinile care au trebuit îndeplinite au constat în pilotarea unei aeronave, lucru care necesită o sinergie atât a performanțelor cognitive, cât și a celor motorii.

 

În timp ce învățăm, creierul nostru se schimbă întrucât sunt realizate noi conexiuni. Acest proces se numește neuroplasticitate.

 

Dr. Matthews crede că stimularea creierului ar putea fi pusă în aplicare în procesele de învățare a unei limbi străine, de pregătire a unui examen sau chiar de învățare a condusului.

Sursa: The Telegraph


Data actualizare: 27-09-2016 | creare: 27-09-2016 | Vizite: 1032
Bibliografie
Scientists discover how to 'upload knowledge to your brain', link: http://www.telegraph.co.uk/technology/2016/03/01/scientists-discover-how-to-download-knowledge-to-your-brain/?sf21765462=1
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Apatia la vârsta a treia ar putea indica micșorarea creierului
  • O parte a creierului rămâne tânără și la vârstă înaintată
  • Creierul îmbătrânește mai repede dacă nu dormim suficient
  •