Cercetătorii dezvoltă o tehnică care poate îmbunătăți discectomia și fuziunea cervicală anterioară

©

Autor:

Cercetătorii dezvoltă o tehnică care poate îmbunătăți discectomia și fuziunea cervicală anterioară
O tehnică dezvoltată de către cercetătorii de la Universitatea din Florida ar putea îmbunătăți discectomia și fuziunea cervicală anterioară (ACDF), o intervenție chirurgicală la nivelul gâtului care ajută la ameliorarea durerilor de spate, a amorțeli, slăbiciunii sau a furnicaturilor persistente determinate de presiunea exercitată asupra măduvei spinării sau asupra rădăcinii nervoase de către un disc intervertebral deteriorat.
Discectomia și fuziunea cervicală anterioară este utilizată pe scară largă pentru a trata tulburările coloanei vertebrale. Fuziunea implică plasarea unei grefe osoase și/sau a unor implanturi în care discul deteriorat îndepărtat chirurgical a fost localizat inițial, pentru a stabiliza și întări zona. Anumiți factori de risc, precum caracteristicile pacientului, tehnicile chirurgicale folosite și factorii postoperatorii pot determina migrarea grefei osoase.

Utilizarea grefelor osoase pentru ACDF este importantă postoperator pentru alinierea coloanei cervicale și pentru menținerea înălțimii discului intervertebral. În prezent, nu este clar însă dacă o grefă cu sau fără șuruburi va fi cea mai bună alegere pentru fuziunea pe termen lung. În studiul actual, cercetătorii au evaluat efectul intervalului de mișcare, migrarea grefei osoase și tasarea sa folosind șuruburi cu unghi variabil.

Rezultatele studiului au arătat că un model de grefă cu șurub și placă anterioară are un potențial promițător de a reduce riscul de micro-mișcare, oferind o fuziune excelentă a coloanei. Rezultatele clinice au fost unele promițătoare pentru pacienții cu boală degenerativă a coloanei cervicale.

sursa: Science Daily
foto: Florida Atlantic University

Data actualizare: 09-05-2022 | creare: 09-05-2022 | Vizite: 301
Bibliografie
Pain in the neck? New surgical method could be game-changing, https://www.sciencedaily.com/releases/2022/04/220421094148.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: