Cercetătorii preconizează o scădere a resurselor de nutrienți până în 2050

©

Autor:

Cercetătorii preconizează o scădere a resurselor de nutrienți până în 2050
Noile cercetări constată că în următorii 30 de ani schimbările climatice și creșterea dioxidului de carbon (CO2) ar putea reduce semnificativ disponibilitatea unor nutrienți critici, cum ar fi proteinele, fierul și zincul.
Utilizând modelul sectorului agricol global IMPACT, împreună cu datele furnizate de Global Expanded Nutrient Supply și alte două seturi de date privind efectele CO2 asupra conținutului de nutrienți, cercetătorii au proiectat disponibilitatea proteinelor, fierului și a zincului până în 2050.

Mai exact, cercetătorii estimează o reducere a disponibilității globale de proteine, fier și zinc, pe cap de locuitor, cu 19,5%, 14,4% și, respectiv, 14,6%. Efectele vor fi resimțite mai puternic în Asia de Sud, Orientul Mijlociu, Africa Subsahariană, Africa de Nord și fosta Uniune Sovietică, regiuni în care nivelurile de subnutriție sunt în general mai ridicate.

„Am făcut multe progrese în ceea ce privește reducerea recentă a subnutriției în întreaga lume, dar creșterea globală a populației în următorii 30 de ani va necesita creșterea producției de alimente care furnizează nutrienți”, a explicat Timothy Sulser de la International Food Policy Research Institute.

Deși studiul de față s-a limitat la analiza efectelor până în anul 2050, extinderea cercetării până în a doua jumătate a acestui secol, când se preconizează că schimbările climatice vor avea un impact mai puternic, ar avea ca rezultat reduceri considerabile ale resurselor de nutrienți.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 31-07-2019 | creare: 31-07-2019 | Vizite: 445
Bibliografie
Rising CO2, climate change projected to reduce availability of nutrients worldwide. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/07/190718085308.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!