ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Psihologie Psihologie Bucuresti

Relaţia de cuplu

Relaţia de cuplu
Autor: Niculina Ciuperca

Fiecare persoană are punctul ei de vedere asupra relaţiei de cuplu în funcţie de tiparul pe care şi l-a internalizat. Pe această temă se poate discuta ore întregi şi se pot face în permanenţă cercetări.
Din punctul meu de vedere, relaţia de cuplu este relaţia dintre un bărbat şi o femeie legaţi printr-un un sentiment omenesc şi înălţător, dragostea, o relaţie bazată pe sinceritate, încredere reciprocă şi pe întrajutorare în orice situaţie.
Calitatea relaţiei dintre soţi va fi direct proporţională cu sinceritatea afişată, pentru că de aici se naşte şi încrederea, iar o relaţie unde nu există sinceritate şi încredere este sortită eşecului.
- Relaţia de cuplu este o relaţie în care cei doi conlucrează împreună spre binele şi fericirea amândurora, având aceleaşi scopuri, interese.
-Este o relaţie bazată pe egalitate atât din punct de vedere intelectual, cât şi spiritual, ambii având aceleaşi drepturi şi obligaţii. Egalitatea într-un cuplu este foarte importantă, pentru că stă la baza unei căsnicii armonioase, în care cei doi se sprijină în tot ce fac, se încurajează, îşi dau sfaturi.
- În această relaţie copiii, rodul dragostei lor cresc într-un climat de pace, linişte şi afecţiune.
- La baza acestei relaţii stă comunicarea, cu interpretarea corectă a mesajelor, dar nu orice şi oricum, gândind dacă ce se doreşte să se comunice este de ajutor relatiei, sau partenerului având grijă ca o problema care deranjeaza sa fie discutata intr-un moment de calm si relaxare, nu când cei doi sunt furiosi.
“Mai bine doi decât unul, căci iau o plată cu atât mai bună pentru munca lor. Căci dacă se întâmplă să cadă, se ridică unul pe altul ; dar vai de cine este singur şi cade, fără să aibă pe altul care să-l ridice. Tot aşa, dacă se culcă doi împreună, se încălzesc unul pe altul, dar cum are să se încălzească dacă e singur ? Şi dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă ; şi funia împletită în trei nu se rupe uşor.”(Ecleziastul 4,9-12)

 
Programare