ROmedic Cabinete medicale Iasi Cabinete Nutriție și dietetică Nutriție și dietetică Iasi

Anunțuri & noutăți

13-11-2019

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A DIABETULUI 2019

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A DIABETULUI 2019
Centrul Medical Consultmed, Clinica de nutriție și Walk For Diabetes marchează Ziua Internațională a Diabetului 2019 printr-un semnal de alarmă în privința riscurilor generate de diabet într-o campanie de conștientizare în vederea prevenției obezității, diabetului și a bolilor asociate.

La nivel internațional, tema din acest an a Zilei Internaționale a Diabetului este Familia și diabetul, așadar, pe 14 noiembrie sunteți invitați să vă alăturați familiilor din peste 20 de țări, să vă faceți pașii și să îi învățați pe cei mici că mișcarea înseamnă sănătate și se învață în primul rând acasă.

Traseul WALK FOR DIABETES 2019 începe în IAȘI din PIAȚA UNIRII (ora 17.30), continuă pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și se încheie în Grădina Palas (unde se va crea SIMBOLUL INTERNAȚIONAL AL DIABETULUI – CERCUL UMAN ALBASTRU – începând cu ora 18.00).

În condițiile în care milioane de copii și adulți sunt diagnosticați cu diabet la nivel mondial, inițiativa din acest an care marchează Ziua Internațională a Diabetului are menirea de a crește gradul de conștientizare a impactului pe care diabetul îl are asupra familiei și de a crea o rețea de sprijin pentru cei afectați. Promovarea rolului familiei în managementul, îngrijirea, prevenirea și educația diabetului sunt elemente care pot contribui cu succes la scăderea numărului de persoane afectate de această afecțiune, din păcate, atât de larg răspândită.

În cadrul Centrului Medical Consultmed Iași se diagnostichează și tratează diabetul și afecțiunile asociate acestei boli de peste 10 ani. Din cadrul Centrului Medical Consultmed Iași fac parte Clinica privată Consultmed care oferă servicii de spitalizare zi, consultații și analize de specialitate în peste 10 domenii și Policlinica Consultmed care oferă a gamă extinsă de consultaţii şi analize de specialitate, deservite de o echipă de 11 medici specialişti cu amplă experienţă profesională, alături de asistenți medicali atenţi la evoluţia şi nevoile pacienţilor.

Localizată în Iași, Clinica de nutriție oferă programe de intervenție medicală nutrițională pe mai multe domenii, precum: nutriție asociată diverselor boli (nutriție clinică), nutriție sportivă, nutriție înainte, în timpul și post sarcină, cursuri nutriție adulți și copii, printro echipă renumită de medici specialiști în diabet, nutriție și boli metabolice și de nutriționiști dieteticieni, și educatori în diabet acreditați de Federația Internațională de Diabet.

Walk for Diabetes este o mișcare organizată la nivel internațional cu scopul de a mobiliza comunitatea și de a atrage atenția asupra importanței prevenției în diabet și a tratării acestuia, contribuind la lupta globală impotriva diabetului, obezității și a bolilor asociate.

Pe 14 noiembrie alătură-te familiilor din peste 20 de țări, pășește și învață-i pe cei mici că mișcarea înseamnă sănătate.

Detalii și informații despre eveniment:
Site oficial: www.consultmed.ro ;
Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/2602803279776978/
Andrei Reurean – Manager Centrul Medical Consultmed
Telefon: +40740295759
05-12-2018

Cum să îți protejezi familia de diabet? Conferință tematică cu ocazia Zilei Internaționale a Diabetului, 14 noiembrie 2018, Iași

Cum să îți protejezi familia de diabet? Conferință tematică cu ocazia Zilei Internaționale a Diabetului, 14 noiembrie 2018, Iași
Data: 14 noiembrie 2018
Locația: Sala Mozart, Palas Iași
Organizatori: Centrul Medical Consultmed

14 noiembrie marchează Ziua Mondială a Diabetului și la Iași prin conferința „Cum îți protejezi familia de diabet?”, invitați fiind specialiști din mai multe arii medicale implicate în prevenția și controlul diabetului.

Pentru persoanele cu diabet din toată lumea, ziua diabetului este în fiecare zi și îi afectează în mod direct pe cei dragi lor. Iar pentru cei care nu au diabet, prevenția printr-o alimentație echilibrată în familie și în cercul de prieteni este o prioritate.

Prevenirea diabetului de tip 2 implică și familia
Multe cazuri de diabet zaharat de tip 2 pot fi prevenite prin adoptarea unui stil de viață sănătos. Iar reducerea riscului de apariție a bolii începe acasă. De la mic la mare. Atunci când o familie mănâncă mese sănătoase și face exerciții împreună, toți membrii familiei beneficiază și încurajeaza comportamente care ar putea ajuta la prevenirea diabetului de tip 2.

Prevenirea diabetului se face în echipă
Diabetul este o boală multifactorială care poate determina complicații la nivelul mai multor organe și sisteme – inimă și vase de sânge, rinichi, ochi, sistem nervos, sistem digestiv. Prin urmare și abordarea sa, fie că vorbim de prevenție sau tratament, presupune intervenția unei echipe medicale complete.

Invitați
Prof. Dr. Cătălina Arsenescu Georgescu este medic primar cardiologie și medicină internă, doctor în științe medicale, membru corespondent al Academiei Române de Științe Medicale, specialist european în hipertensiune. Cu o vastă experiență didactică și clinică, doamna Prof. Dr. Cătălina Arsenescu ne va oferi soluții concrete pentru reducerea factorilor de risc cardiovasculari în populația generală. Studiile clinice și statistice au identificat diverși factori ce pot mări riscul apariției de boli cardiovasculare, unii dintre aceștia favorizând și apariția diabetului – obezitatea, dislipidemia, hipertensiunea arterială. Cu cât aveți mai mulți factori de risc, cu atât există posibilitatea de a vă îmbolnăvi mai repede.

De asemenea, riscul de a face un eveniment cardiovascular este de 2-4 ori mai mare la persoanele cu diabet zaharat. Diabetul zaharat constituie el însuși un factor favorizant pentru apariția insuficienței cardiace, bolii arteriale periferice, respectiv progresia și severitatea complicațiilor microvasculare (retinopatie, nefropatie, neuropatie). Vârsta, sexul, istoricul familial de boală și predispoziția genetică sunt factori de risc pe care noi nu îi putem controla. Dar optimizarea stilulului de viață și a alimentației, intervenția cât mai devreme de la debutul bolii, toate acestea pot reduce semnificativ riscul cardiovascular la pacienții cu diabet.

Dr. Delia Reurean-Pintilei este medic primar diabet, nutriție și boli metabolice în cadrul Centrului Medical Consultmed și ne va explica DE CE intervenția medicală nutrițională este un prim pas pentru îmbunătățirea stării de sănătate și ne va spune pas cu pas în ce constă și CUM se poate realiza aceasta. Nutriția este cheia, indiferent dacă se dorește prevenirea, remisia diabetului sau controlul bolii deja instalate și al complicațiilor asociate.

Ce veți afla participând la conferință?
Cum evaluezi riscul cardiovascular – factori de risc modificabili și sfaturi practice
Cum reduci riscul cardiovascular dacă ai diabet
Ce mănânci pentru a preveni diabetul în familia ta – explicații și soluții practice
Ce semne are diabetul? Despre screening și cum identifici simptomele diabetului – ÎȚI VOM CALCULA RISCUL INDIVIDUAL DE A DEZVOLTA DIABET
Despre prevenția și controlul diabetului - STIL DE VIAȚĂ, nu dietă
Ce mănânci dacă ai diabet? Cum ai grijă de diabetul tău
Cum oferi sprijin unui membru al familiei cu diabet
Sesiune de întrebări și răspunsuri.

Participarea la conferință este gratuită.

Pentru mai multe informații privind prevenirea diabetului zaharat de tip 2 în familia ta și informații despre îmbunătățirea vieții persoanelor cu diabet tip 2, vă invităm miercuri, 14 noiembrie, ora 17:00 la conferința tematică „Cum să îți protejezi familia de diabet?”, organizată de Centrul Medical Consultmed.

Vă așteptăm în număr cât mai mare cu familia, prietenii și toți cei dragi să luați parte la acest eveniment, pe care dorim să îl transformăm într-o tradiție.
 
Programare