ROmedic Cabinete medicale Iasi Cabinete Nutriție și dietetică Nutriție și dietetică Iasi

Mâncăm sau nu după ora 18?

Mâncăm sau nu după ora 18?

O metodă abordată de mulți dintre cei care doresc să scadă în greutate este această înfometare dupa ora 18.

 

Oare o fi atât de ușor? Elimini masa de seară și se rezolvă kilogramele în plus? Sau împarți cu „dușmanul” și îl îngrași și pe el?


Da, este posibil ca unele persoane să slăbească astfel. Dar, poți tu personal să te organizezi astfel încât să mănânci la ora 18 și să adormi până la ora 21.30? Noi știm foarte puține cazuri de asemenea organizare. Voi?

 

Să vă explicăm de ce nu este o soluție pe termen lung omiterea cinei!
Eliminarea unei mese echivalează cu eliminarea energiei provenite de la acea masa, deci la finalul zilei vei fi pe minus din punct de vedere al energiei.

 

Dacă tu mănânci ultima masă la ora 18 și ești activ până la ora 24,  neuronii tăi vor suferi din cauza lipsei de glucoză. A doua zi, te vei trezi cu energia unei broaște țestoase.

 

Corpul tău, în acest interval în care nu ai mâncat, se descurcă cu energia din depozitele de glicogen (glucoza înmagazinată în ficat și în mușchi). Depozitele de masă grasă se mobilizeză mai greu pentru a produce energie, deoarece organismul are tendința de a le proteja.

 

Pe termen lung rezultă însă o reducere a masei musculare, afecțiuni gastrice, iar scăderea ponderală va fi nesatisfăcătoare și cu o calitate a vieții discutabilă.

 

Târziu în noapte îți va fi atât de foame, încât te vei trezi să mănânci ceva rapid și, evident, vei mânca orice, oricât. Și uite cum, nemaimâncând după ora 18 putem caștiga de fapt în greutate.


Sfatul nostru: servește ultima masă cu aproximativ 2-3 ore înainte de ora de culcare și ai grijă la dimensiunea porțiilor. Mărimea contează!


Să aveți spor și un stil de viață echilibrat!

 
Programare