ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Chirurgie orală și maxilo-facială Chirurgie orală și maxilo-facială Bucuresti

De ce sa optam pentru un implant dentar?

De ce sa optam pentru un implant dentar?
Autor: Dr. Andi Dragus

Implantologia este ramura stomatologiei care se ocupa cu studiul implanturilor dentare.

Implantarea este o metoda dentara chirurgicala prin care se introduce un dispozitiv din titan sau zirkoniu in osul maxilar sau mandibular cu scopul de a recreea radacini artificiale.

Implanturile recreeaza radacini artificiale ,care vor prelua dupa protezare fortele masticatorii din cavitatea bucala, astfel fiind protejati dintii vecini edentatiei.

Tomografiile (CBCT) ofera informatii exacte despre latimea si inaltimea osului.

Astfel putem sa alegem implantul optim pentru situatia data,astfel incat pacientul sa beneficieze de un plan de tratament predictibil pe termen mediu si lung.

Cu cat lungimea si diamentru implantului sunt mai mari, cu atat stabilitatea lui este mai buna.

Implanturile dentare ,la nivel mondial au o rata de succes de 98%.

Scanarea tomografica si scanarea intraorala ne dau posibilitatea sa realizam ghiduri chirurgicale cu ajutorul carora sa pozitionam fiecare implant intr-o pozitie ideala raportandu-ne la cazul respectiv.

Datorita biomaterialelor existente pe piata, in secolul XXI putem realiza implanturi in orice tip de os ,daca pacientul este clinic sanatos.

Operatia de implantare nu este dureroasa,aceasta poate fi comparata cu cea a unei extractii dentare.Pacientul poate simti un disconfort dupa 2-3 ore ,cand anestezia inceteaza sa isi mai faca efectul.Acest disconfort poate fi dat si de firele de sutura.

Dupa operatie ,urmeaza perioada de vindecare,care dureaza intre 3 si 6 luni,apoi este atasat bontul protetic si se incepe cu protezarea prin coronare, punti sau proteze.

Dintii sustinuti de implanturi vor arata si vor functiona ca dintii naturali.

Pacientii care au implanturi dentare ,trebuie sa stie ca,principalele cauze de pierdere a implanturilor sunt: fumatul, igiena necorespunzatoare si calitatea lucrarilor protetice.

Industria producatoare de implanturi este foarte avansata si de aceea rata de succes pe termen scurt a implanturilor este de 98%.

Protezarea cu ajutorul implanturilor dentare imbunatateste concret calitatea vietii.

Implantul dentar este o optiune medicala sigura ,predictibila pentru pacient prin implantarea unuia sau a mai multor dispozitive , si este o interventie usoara.

 

 

 
Programare