ROmedic Cabinete medicale Iasi Cabinete Diabet, Nutriție și Boli metabolice Diabet, Nutriție și Boli metabolice Iasi

Dr. Hefco Andreea

  • Specialitate:Psihiatrie
  • Competențe:Doctor in medicina specialitatea neurologie
  • Telefon:0748579901
  • Localitate:Iasi
  • Județ:Iasi
Dr. Hefco Andreea


Pentru a înţelege experienţa umană, e necesar să ne înţelegem mintea, funcţionarea ei. Majoritatea bolilor fizice au o cauză emoţională, adică în emoţii care nu s-au manifestat, eliberat, consumat şi integrat la momentul apariţiei lor. Emoţiile nu sunt nimic mai mult decât energie care apare ca rezultat a ceea ce gândim, credem şi trăim. Răsunetul lor corporal, apărut sub forma unui simptom sau a unei boli fizice, ne permite înainte de toate, să identificăm ceva din cauza lor profundă şi astfel să ne înţelegem şi să ne echilibrăm fiinţa. Corpul fizic nu constituie cauza bolilor, ci reprezintă doar reflectarea a ceea ce se întâmplă în interiorul nostru. Corpul este asemenea un pământ pe care se ridică şi creşte rezultatul seminţelor sădite adânc în interiorul lui.
Felul în care percepem un anume eveniment rămâne în memoria noastră, dar mintea umană nu păstrează fidel întâmplarea trăită, ca pe un film cinematografic, ci interpretarea ei asupra evenimentului trăit, mai exact credinţele despre evenimentul în sine. Aceste credinţe reprezintă mare parte din programele de operare ale minţii. Sunt credinţe proprii nouă, dar sunt şi cele din baza de date moştenită de la strămoşii noştri, de la poporul din care facem parte şi de la întreaga umanitate. Problema constă în aceea că multe dintre ele sunt credinţe negative care nu ne mai servesc azi, care infirmă adevărurile noastre profunde si ne limitează între ziduri de minciună şi teamă. Toate aceste credinţe negative care se înscriu în corpul nostru au o rădăcină comună - îndoiala şi necredinţa în Dumnezeu, în fiinţa care suntem, în capacităţile şi darurile noastre. Manifestând îndoiala generez frică şi nemulţumire si astfel nu trăiesc pe deplin nimic din ceea ce fac sau din ceea ce imi este dat. Pentru a avea loc o vindecare emoţională trebuie să vindec credinţele negative de bază, să ies din labirintul iluziei mentale.
Personalitatea noastră e o structură creată de minte dintr-o multitudine de măşti şi roluri pe care le-am identificat greşit ca fiind „eu“ („mine“) în care ne-am pierdut adevărata identitate. Când personalitatea ignoră sufletul, nu-l ascultă, îl încalcă fugind de propriile temeri, nelinişti, frici, acestea vor ieşi într-un final la suprafaţă. Ele sunt aspectele din noi care aşteaptă să fie integrate, vindecate şi care nu pot fi ignorate pentru totdeauna.
Pe scurt acestea sunt principii esentiale in terapie, principii in care cred si pe care va invit sa le exploram impreuna!

 
Programare