ROmedic Cabinete medicale Iasi Cabinete Cardiologie Cardiologie Iasi

Dr. Saia Mirela

  • Specialitate:Diabet, Nutriție și Boli metabolice
  • Localitate:Iasi
  • Județ:Iasi
Dr. Saia Mirela

Diabetul zaharat este una dintre cele mai importante provocări ale secolului XXI și trebuie tratată ca o problemă de sănătate publică prioritară. Este o boală cronică netransmisibilă, incurabilă (dar tratabilă), în creștere, fiind principala cauză de orbire, de insuficiență renală, picior diabetic, accident vascular cerebral și infarct miocardic acut. Vorbim de complicații foarte severe, ce provoacă anual milioane de decese. Cum afecțiunea are implicații serioase din perspectiva persoanelor afectate, pacientul cu diabet necesită sprijinul unei echipe multidisciplinare, care are în centrul ei cea mai importantă persoană, respectiv chiar cel ce are diabet.

 

El este beneficiarul activităților, dar și truditorul pentru reușita lor – să trăiască cu o boală, fără a fi bolnav. Este momentul să acționăm cu mai multă implicare ca până acum, pentru a preveni și a controla mai bine boala, prevenind în acest fel complicațiile asociate. O altă problemă importantă în zilele noastre, aflată în strânsă legătură cu bolile cronice netransmisibile este reprezentată de starea de nutriție a populației. Creșterea explozivă a bolilor metabolice a creat necesitatea tratamentului și a profilaxiei nutriționale a acestora.


Terapia nutrițională folosește știința nutriției și are ca scop să ajute persoanele cu boli cronice (diabet zaharat, hipertensiune arterială, etc.) în a controla boala, a menține parametrii metabolici optimi prin aplicarea unui plan nutrițional adaptat.

 

Consultație diabet, boli de nutriție și metabolism
Indice gleznă-braț
Consiliere nutrițională
Control nutriție
Testare hemoglobină glicozilată
Test glicemie (sânge capilar)
Teste de sensibilitate
Administrare de tratament prin puncție venoasă / injectarea părților moi
Adeverință medicală diabet
Referat medical diabet

 
Programare