ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Remodelare corporală Remodelare corporală Bucuresti

Plasmolifting™ (PRP)

Plasmolifting™ (PRP)

Plasmolifting™ (PRP)

La Med Beauty Clinique deținem o paletă întreagă de proceduri extraordinare care se mulează perfect pe nevoile fiecărui pacient în parte. În zilele noastre, o armă puternică și eficientă pentru combaterea schimbărilor legate de vârstă este Plasmolifting™-ul (PRP) – permite în mod eficient, rapid și sănătos, reîntinerirea pielii și a întreg sistemului fiecărui pacient.

Plasmolifting™-ul este o procedură biorevitalizantă și injectabilă, ce permite declanșarea procesului natural de întinerire a pielii pacientului, făcând-o să funcționeze ca în tinerețe. Metoda Plasmolifting™ este o realizare a cercetătorilor ruși, care au elaborat o formulă revoluționară de întinerire rapidă, naturală a pielii feței și corpului. Aceasta presupune corecția pielii îmbătrânite folosind propria plasmă a pacientului.

 

Informații despre tratament

Tratament pentru întreaga față -200 euro/ședință
Tratament pentru scalp - 200 euro/ședință
Tratament pentru întreaga față + gât - 250 euro/ședință
Întreaga față + gât + decolteu + mâini (cadou) - 300 euro/ședință

 

Cum funcționează metoda Plasmolifting™ (PRP)?

La baza procedurii Plasmolifting™ stă metoda patentată de prelucrare a sângelui pacientului, cu ajutorul eprubetelor Plasmolifting™ (eprubete biotehnologice vidate) și a unui procedeu special de centrifugare. În timpul procedurii de centrifugare, din sângele pacientului se separă plasma bogată în trombocite, care ulterior se injectează în țesuturile acestuia. Plasma trombocitară proprie (autoplasma) este considerată un „elixir al tinereții”, conținând factori de creștere într-o concentrație mare și enzime, proteine și vitamine, în combinație naturală.

Plasma trombocitară injectată în pielea pacientului normalizează respirația tisulară, echilibrul hidric și stimulează formarea de noi celule (fibroblaste, osteoblaste, condroblaste) și de substanță intercelulară. La rândul lor, fibroblaștii (celule ale țesutului conjunctiv) vor stimula producerea de colagen, acid hialuronic și restructurarea elastinei. Acest proces duce la formarea țesutului conjunctiv tânăr. Iar proliferarea osteoblaștilor (celule osoase) va regenera țesutul osos. Ca urmare, se restabilește schimbul de substanțe, se îmbunătățesc microcirculația și metabolismul în celulele țesuturilor, se normalizează oxigenarea tisulară și sporește imunitatea locală.

Declanșând toate etapele proceselor naturale de regenerare și acționând sinergic asupra lor, plasma bogată în trombocite este un instrument biologic comod și sigur de accelerare a proceselor de regenerare. Și, deoarece elementele conţinute în plasma trombocitară sunt în totalitate naturale, nu există efecte mutagene, nu provoacă boli oncologice, tumori şi alte reacţii negative.

 

Indicații dermato-estetice

tratamentul modificărilor pielii apărute odată cu vârsta (cronoîmbătrânirea, atrofia senilă)
reîntinerirea pielii
corectarea ridurilor și a pliurilor nazolabiale
corectarea conturului facial
fotoîmbătrânirea
tratamentul hiperpigmentărilor
tratamentul și profilaxia acneei și a cicatricelor post-acnee
pielea sensibilă, tenul tern
tratamentul și profilaxia alopeciei (căderea părului)
tratamentul dermatitei seboreice
tratamentul și profilaxia celulitei


Contraindicații

neoformațiuni maligne (cancer)
boli psihice
boli sistemice (Lupus eritematos, sclerodermia, febra reumatică)
sarcină și alăptare
alergie anticoagulante (citrat de sodiu)
neoformaţiuni maligne (cancer)
boli sistemice ale sângelui
boli psihice
reacţii alergice la anticoagulant (citrat de sodiu) în anamneză


Avantajele metodei Plasmolifting™

Avantajul principal al autoplasmei trombocitare proprii constă în posibilitatea de a fi aplicată atât în practica chirurgicală, cât și în scopuri terapeutice, iar procedura în sine este simplă. Este important de subliniat că nu necesită folosirea clorurii de calciu și centrifugarea dublă, dar rămâne o procedură cu eficiență maximă, simplă și sigură.

Avantajul indubitabil al procedurii Plasmolifting™ este faptul că este inofensivă: substanţa injectată reprezintă „produsul propriu” al pacientului, deci metoda nu este toxică şi exclude orice reacţii de respingere, alergii şi posibilităţi de infectare. Este o metodă care ajută la soluționarea concomitentă a mai multor probleme estetice: îmbunătățirea culorii și texturii pielii, sporirea elasticității, reducerea ridurilor, micșorarea porilor.

 

Ce este Plasmogel? Indicațiile metodei Plasmogel

Plasmogelul este preparat din plasma autologă (prin procedura Plasmolifting™) și prelucrat termic într-un termostat special (mini incubator). Datorită acestei prelucrări, plasma ia formă de gel (filler), care este injectat intradermic sau supraperiostal. Gelul se distribuie omogen, fără efecte secundare, și nu lasă urme vizibile. Plasmogelul umple ridurile și șanțurile formate, reface volumul țesuturilor pierdut din cauza cronoîmbătrânirii. Se formează o „carcasă de susținere” pentru țesuturile faciale, cu stimularea producerii de colagen, restructurarea elastinei, îmbunătățirea elasticității și calității pielii. Totodată, Plasmogelul stimulează regenerarea țesuturilor, iar efectul se menține pe o perioadă mai îndelungată.

Indicațiile metodei Plasmogel™:

umplerea ridurilor de expresie (nazolabiale, pre-auriculare, de „marionetă” etc.)
augmentarea facială: pomeți, bărbie, contur facial
cicatrici postacneice
augmentarea buzelor (contur și volum)
injectarea cearcănelor


Obținerea Plasmogelului și injectarea acestuia

Seringile cu plasmă trombocitară deja obținută se plasează într-un termostat special, cu regimul de încălzire la 95° C, pentru 2 – 4 minute, în funcţie de cantitatea de plasmă autologă din seringă.

După 4 minute, plasma trombocitară îşi schimbă proprietăţile fizice, trecând din starea lichidă în stare de gel (o masă densă şi vâscoasă) și poate fi introdusă în ţesuturi.

Ce se întâmplă după tratamentul cu Plasmolifting™/Plasmogel?

Gelul autolog rămâne în ţesuturi pentru o perioadă de până la 3 luni, în funcţie de particularităţile individuale ale pacientului. După cura de proceduri Plasmolifting™, efectul este mai pronunţat şi mai durabil datorită stimulării suplimentare a producerii colagenului propriu.

Corectarea repetată a modificărilor pielii este posibilă după 2 săptămâni de la prima injectare.

Această tehnică şi-a demonstrat eficienţa în cazul pierderii volumului în zona pomeţilor şi a obrajilor.

Eficienţa Plasmogelului este maximizată la combinarea acestei tehnici cu injectarea de plasmă trombocitară proprie, conform următorului protocol: 3/4 proceduri de Plasmolifting™ și a 4-a/a 5-a procedură de Plasmogel, efecutate la interval de 8 – 15 zile între ședințe. După 2 săptămâni, se pot efectua și alte proceduri dermato-estetice combinate, dacă este necesar (fire bioabsorbabile, plasmoneedle etc.), în funcție de indicațiile medicale.

Această schemă de întroducere a plasmei trombocitare permite tratamentul tuturor straturilor dermei, asigurând îmbunătăţirea proprietăţilor ei: sporirea elasticităţii și a nivelului de hidratare, stimularea sintezei colagenului şi restructurarea elastinei proprii. Iar injectarea gelului permite desfăşurarea procedurii de întinerire stereo a feţei.

 

Injectarea Plasmogelului

Există mai multe tehnici de introducere a gelului autolog în ţesuturile feţei:

liniară retrogradă
în microbolus
în evantai, cu ac sau canulă

 

Protocolul general al procedurii:

Etapa I: colectarea sângelui în volum de 9 – 36 ml, anestezie topică la alegere
Etapa II: centrifugare conform protocolului (4000 rotaţii pe minut, 5 minute)
Etapa III: colectarea plasmei în seringi speciale, setarea termostatului
Etapa IV: obţinerea Plasmogelului
Etapa V: prelucrarea pielii cu antiseptic local (soluţie alcoolică/apoasă de clorhexidină)
Etapa VI: injectarea gelului în zona supusă corectării

 

 
Programare