ROmedic Cabinete medicale București, sector 2 Cabinete Implantologie dentară Implantologie dentară București, sector 2

Detartrajul: cea mai bună profilaxie pentru menţinerea sănătăţii dentare

Detartrajul: cea mai bună profilaxie pentru menţinerea sănătăţii dentare
Autor: Dentarbre Dental Clinic - cabinet stomatologic București

Chiar dacă respectaţi normele de igienă dentară şi vă alimentaţi corect, nu puteţi preveni în totalitate apariţia plăcii bacteriene şi acumularea de tartru. Bacteriile se adună de fiecare dată când bem sau mâncăm şi multe persistă chiar şi după ce spălăm dinţii sau după ce folosim alte măsuri de igienizare.


Pentru a ne păstra dinţii şi gingiile sănătoase, specialiştii în stomatologie recomandă să efectuăm periodic un detartraj. Vă întrebaţi cât costă un detartraj? Cu siguranţă mai ieftin decât tratamentul diverselor afecţiuni dentare ce pot surveni datorită acumulării de tartru. La clinica stomatologică Dentarbre primiţi un tratament stomatologic de calitate la un preţ avantajos, mai ales dacă beneficiaţi de ofertele periodice.


De ce aţi avea nevoie de un detartraj?


Detartrajul este un pas esenţial pentru menţinerea sănătăţii orale. Altfel spus, este o metodă de profilaxie foarte eficientă. Placa bacteriană şi tartrul irită gingia, producând sângerarea ei la utilizarea periuţei de dinţi sau la contactul cu alimente mai dure. Gingia adăposteşte foarte multe bacterii şi toxinele lor sunt nocive pentru sănătatea orală, ba chiar şi pentru întregul organism.


Efectul profilactic al detartrajului constă în faptul că ajută la prevenirea sau, în unele situaţii, depistarea cariilor. De asemenea, detartrajul reduce riscul apariţiei unor boli generale, a gingivitei şi a bolii parodontale (popular – “parodontoză”), care pot fi urmate de pierderea treptată a dinţilor. Pentru a evita situaţiile problematice şi complicaţiile considerabile, sunt absolut necesare vizitele profilactice la stomatolog şi procedurile preventive (detartrajul face parte din această listă de servicii stomatologice).


În mod normal, detartrajul se efectuează o dată la jumătate de an. Totuşi, depozitele de tartru se formează mai repede sau mai încet în funcţie de pH-ul şi compoziţia salivei fiecărei persoane şi de măsurile de igienizare pe care le aplică persoana respectivă. Prin urmare, frecvenţa efectuării acestei proceduri pate varia de la caz la caz.


Ce tipuri de detartraj există


Există 2 tipuri de detartraj: manual şi cu ultrasunete. În clinicile moderne se efectuează cel mai des procedura de detartraj cu ultrasunete, care nu prezintă riscuri. Detartrajul este singura metodă eficientă de a scăpa de tartru – absolut esenţială pentru menţinerea sănătăţii orale, a zâmbetului sclipitor şi a bunăstării organismului.


La final, procedura stomatologică este completată prin periaj profesional şi Airflow, pentru îndepărtarea petelor. Puteţi opta şi pentru fluorizare, adăugând un strat protector pe suprafaţa dinţilor.


Cum alegeţi tipul de detartraj ce vi se potriveşte


Pentru a beneficia de un astfel de tratament profilactic la clinica stomatologică Dentarbre, vă puteţi programa direct pe site sau prin apel telefonic. Pe lângă serviciile stomatologice profesionale de profilaxie dentară, precum fluorizarea, sigilarea șanțurilor și fosetelor, detartrajul cu ultrasunete, air flow şi periajul profesional, beneficiaţi şi de îndrumări cu privire la măsurile personale de îngrijire dentară. Alegeţi procedurile stomatologice ce se potrivesc necesităţilor dumneavoastră, la preţuri accesibile şi un nivel de calitate deosebit.


Sursă articol: Dentarbre Dental Clinic - https://www.dentarbre.com/2019/01/14/detartrajul-cea-mai-buna-profilaxie-pentru-mentinerea-sanatatii-dentare/

 
Programare