ROmedic Cabinete medicale București, sector 2 Cabinete Chirurgie orală și maxilo-facială Chirurgie orală și maxilo-facială București, sector 2

Cât de importantă este vizita la un medic dentist pentru copilul tău?

Cât de importantă este vizita la un medic dentist pentru copilul tău?
Autor: Dentarbre Dental Clinic - cabinet stomatologic București

Fiecare parinte isi doreste tot ce e mai bun pentru copilul sau. Cand esti responsabil de viata unui mic om, tinzi sa-l scutesti de orice griji si sa-i asiguri un viitor lipsit de obstacole. De aici vine si preocuparea pentru sanatatea dentara a copilului inca de cand este mic. Pentru ca un zambet frumos este echivalent cu o dantura sanatoasa, multi dintre parinti apeleaza la cabinetele stomatologice pentru copii, cu scopul de a monitoriza sanatatea orala a celui mic, dar si a o face estetic placuta cu ajutorul unui aparat dentar pentru copii.

O lunga perioada de timp, vizita la dentist a fost gresit asociata cu o experienta infricosatoare, insa cu totii stim ca medicina evolueaza pe zi ce trece, iar metodele de tratare si aparatele performante existente astazi in cabinete stomatologice sunt mult mai avansate si lipsite de orice ar putea crea disconfort.

Pot merge cu copilul la o clinica stomatologica obisnuita?

Cand vine timpul sa mergi la prima consultatie stomatologica cu copilul, este foarte important sa stii ca cei mici au nevoie de o abordare unica si diferita de a unei persoane mature.

 

Odata cu aparitia primilor dinti de lapte, copilul trebuie si poate fi consultat de un medic pedodont. Cu o pregatire orientata catre modul de gandire a micilor pacienti, acestia sunt specializati, exclusiv, in tratarea si monitorizarea problemelor dentare la copii.

Mai ramane sa gasesti solutie pentru o nedumerire: cum sa-l faci pe cel mic sa inteleaga ca nu trebuie sa-i fie frica de medicul dentist? Raspunsul este foarte simplu! Nu trebuie sa faci nimic. Cabinetele stomatologice pentru copii detin spatii special amenajate, pentru ca acestia sa se simta bine, astfel, poti fi sigur ca micutul tau va indragi vizitele la stomatolog.

La ce varsta este recomandata prima vizita in cabinetul stomatologic?

Un copil trebuie monitorizat de medicul dentist inca de la aparitia primilor dinti. Este gresit sa crezi ca dintii de lapte nu au nevoie de ingrijirea si interventia unui specialist. Dimpotriva, din cauza ca nu sunt formati in totalitate si sunt mai fragili, acestia trebuie ingrijiti minutios pentru a preveni aparitia unor complicatii.

Specialistii recomanda ca, pana la varsta de 2 ani, parintii sa-si duca picii, cel putin, la un control stomatologic.

 

Nu uita! Paza buna trece primejdia rea, iar identificarea problemelor dentare, din timp, va avea ca rezultat un zambet frumos.

 

Sursă: https://www.perpendicular.us/cat-de-importanta-este-vizita-la-un-medic-dentist-pentru-copilul-tau/

 
Programare