ROmedic Cabinete medicale București, sector 2 Cabinete Stomatologie Stomatologie București, sector 2

Alarmant, 33% dintre români pierd dinți înainte de 40 de ani! Proteza dentară pe implant – singura soluție viabilă pentru lipsa danturii

Alarmant, 33% dintre români pierd dinți înainte de 40 de ani! Proteza dentară pe implant – singura soluție viabilă pentru lipsa danturii
Autor: Dentarbre Dental Clinic - cabinet stomatologic București

Gândul că ai putea rămâne fără dinți este unul cu adevărat alarmant, mai ales dacă te-ai ciocnit deja de câteva afecțiuni dentare grave. Un dinte lipsă este deja o problemă și necesită rapid o soluție optimă, care ar lichida probabilitatea unor complicații și ar restabili funcționalitatea danturii. Dar, ce faci când ai deja nevoie de o proteză totală?

Studiile din ultimii ani susțin că 1/3 dintre români şi-au pierdut deja 3 dinţi până la vârsta 40 de ani, iar 3 din 10 români nu mai au niciun dinte natural. Cea mai cunoscută metodă de rezolvare a problemelor de acest tip sunt protezele dentare, există câteva tipuri și, evident, fiecare are caracteristicile sale.

Când este necesară protezarea totală, însă, singura soluție viabilă, stabilă și cu adevărat eficientă este proteza dentară pe implanturi.

Cum funcționează acest tip de proteză dentară?

Executată după trăsăturile individuale ale pacientului, proteza dentară pe implanturi este asemănătoare cu proteza clasică. Mai exact vorbind, implanturile dentare, construite din titan, sunt introduse prin metode chirurgicale în osul maxilarului, după care urmează o perioadă de integrare și vindecare, când osul se sudează în jurul implantului.

Cel mai important avantaj al unei proteze totale pe implanturi este stabilitatea. Protezele clasice, oricât de bine ar fi construite, sunt ușor mobilizabile. Nu poți mușca cu încredere din alimentele dure, nu poți râde liber, adesea este afectată și vorbirea. Schimbările în alimentație atrag după sine probleme digestive. Mai mult decât atât, o proteză dentară clasică se sprijină pe gingie, transmițând toată presiunea pe aceasta – sunt inevitabile gingivitele și disconfortul permanent. Desigur, un stomatolog bun, care lucrează împreună cu un tehnician dentar cu experiență și gelurile adezive ajută, dar protezele dentare clasice nu se compară cu cele pe implanturi.

Proteza totală pe implanturi funcționează diferit de cea clasică, pentru că toate forțele îndreptate asupra ei sunt redirecționate spre os – în timpul vorbirii sau consumului de (orice!) alimente. Nu va mai trebui să cauți metode de a fixa proteza, ea fiind excepțional de stabilă (împreună cu stomatologul poți alege între proteza totală pe 2 implanturi și proteza totală pe 4 implanturi, în dependență de starea osului și bugetul total).

Cât durează până ai o proteză pe implant deplin funcțională?

Nimeni nu vrea să piardă timpul într-un cabinet stomatologic. Din fericire, în cazul protezelor dentare pe implanturi, procedura este împărțită în câteva vizite – inserarea implanturilor, instalarea protezei, o vizită de rutină pentru a verifica rezultatul. Durata totală depinde de viteza de osteointegrare, cu alte cuvinte – în cât timp implantul devine una cu osul în care este inserat.

 

Aceasta poate dura până la 4-6 luni, plus timpul dedicat creării protezei în sine și perioada de asaptare (fixare definitivă).

Avantajele protezei dentare pe implant
  • proteza pe implant oprește procesul de resorbție a osului, după pierderea dinților;
  • spre deosebire de o proteză mobilă, care alunecă frecvent și nu-ți oferă posibilitatea să mănânci tot ce dorești, proteza pe implanturi nu se poate desprinde accidental;
  • cu cât este mai mare numărul de implanturi, cu atât mai stabil va fi fixată proteza;
  • protezele de acest tip reprezintă o opțiune avantajoasă ca preț (pentru a te convinge, poți consulta prețurile clinicii stomatologice din București Dentarbre pentru protezele pe implanturi);
  • igiena orală este simplă;
  • protezele pe implant nu necesită mentenanță complexă, doar schimbarea manșoanelor din silicon o dată în câțiva ani.

 

Lipsa dinților nu trebuie să fie o sentință. Un dentist bun, o clinică stomatologică modernă și puțină răbdare – de atât e nevoie pentru a-ți întoarce zâmbetul larg. Proteza dentară totală pe implanturi este o soluție excelentă, pentru care trebuie să fii recunoscător stomatologiei moderne. Nu ezita, adresează-te unui specialist și bucură-te din nou de viața plină de zâmbete!

 

Sursă: https://www.magazinsalajean.ro/sanatate/alarmant-33-dintre-romani-pierd-dinti-inainte-de-40-de-ani-proteza-dentara-pe-implant-singura-solutie-viabila-pentru-lipsa-danturii?

 

 
Programare