Cluj: Abuzul de substanţe, tema conferinţei de miercuri de la Atelierul multidisciplinar şi interuniversitar

Data publicării: 11-03-2013

Atelierul multidisciplinar şi inter-universitar de filosofie şi antropologie medicală invită publicul la conferinţa cu tema "Abuzul de substanţe şi adicţia: modele explicative şi tipuri de intervenţii", pe care o va susţine conf. univ. dr. Ion Copoeru de la Facultatea de Filosofie a Universităţii "Babeş-Bolyai", miercuri, 13 martie, la Biblioteca Clinicii Medicale II.
Potrivit site-ului Atelierului, conf. univ. dr. Ion Copoeru va schiţa o critică a modului în care abuzul de substanţe şi adicţia (dependenţa faţă de un drog, cu tendinţa creşterii progresive a dozelor) au fost construite.
"Teza pe care o voi apăra este aceea că avem de-a face, pe fond, cu o construcţie eşuată, în mare parte tributară medicalizării excesive. Rezultatele cercetării indică faptul că abuzul de substanţe şi adicţia sunt văzute de cele mai multe ori în mod unilateral. Voi încerca să arăt în ce fel descrierea acestui fenomen se poate face pornind de la un orizont comun al înţelegerii", spune Ion Copoeru despre conferinţa sa de miercuri.
Conf. univ. dr. Ion Copoeru s-a specializat în domeniile etica în profesii, filosofia dreptului şi fenomenologie.
Atelierul multidisciplinar şi inter-universitar se desfăşoară sub egida Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, în colaborare cu Centrul de Filosofie Aplicată de la Facultatea de Filosofie a Universităţii "Babeş-Bolyai".
Sursa: Agerpres, 11-03-2013, Vizualizari 942
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.